Fogh og krigspropagandaens fortielser

 

Danmarks statsministerAnders Fogh Rasmussen sagde i TV lørdag d. 15.02.03 som en kommentar til de store danske antikrigsdemonstrationer, at  han kunne ønske, at der var lige så mange, der havde demonstreret da Saddam Hussein gassede kurderne i Halabja i 1988.

Deri er jeg helt enig.

 

Men hvorfor undlader vores statsminister så at fortælle, at vi kun var få der kom ud at demonstrere dengang, fordi det var så lidt vi fik at vide om den såkaldte "glemte krig" og at det åbenbart ikke interesserede den daværende regering, der også talte Fogh (eller var han allerede blevet nødt til at gå af som skatteminister på grund af for kreativ bogføring ?). Også dengang promoverede den danske regering den amerikanske regerings fjendebillede. Vi havde fået at vide at det altså var Saddam Husseins fjende Irans Khomeini vi skulle hade.

 

Ifølge amerikanske kilder (jf. www.arnehansen.net/030202Tunander-USA-hykleri.htm  ) brugtes der amerikanske helikoptere som våbenplatforme til at sprede giftgassen over Halabja fordi Saddam Hussein dengang var USAs (og vestens) allierede og stedfortræder i krigen mod Irans fundamentalistiske Khomeini. Vores fjendes fjende er vores ven, det var åbenbart tankegangen bag tys-tys-støtten til Saddam Husseins krig mod Iran.

 

Man kunne undskylde statsministeren, hvis han havde været en almindelig TV-kigger som blev misinformeret af TV-avisens ufuldstændige beretning om Halabja d. 6. februar 2003. TV-avisen  undlod nemlig at fortælle ovenstående pointe og fremmede dermed det endimensionale fjendebillede af Saddam Hussein, som Bush har hyret et reklamebureau til at styre.

 

Men man må vel forvente at en statsminister selv besidder en historisk bevidsthed og desuden har et helt ministerium til at rådføre sig med for at undgå at blive beskyldt for at føre sit folk bag lyset og håne de hen ved 40000 danske antikrigsdemonstranter !

 

Og det kunne være undgået hvis statsministeriet og statsministeren ville have bidt mærke i den korrektion af TV-avisens mangelfulde fremstilling, som fredsforsker Jan Øberg allerede samme aften udsendte og som videresendtes til statsministeriet og som stadig kan læses på www.arnehansen.net/030206Oberg-kritik-TVavis-om-Halabja-massakren.htm .

 

 

PS At TV2Nyhederne så d. 16/2 fortsætter bortretoucheringen af  Saddam Husseins daværende amerikanske og engelske bagmænd under gennemgangen af Saddam Husseins fortidige ugerninger gør selvfølgelig kun ondt værre for os alle, nu det ser ud til at krigspropagandaen bærer frugt med igen stigende tilslutning til krig og at der kan blive et folketingsflertal for at gå i krig alene sammen med Bush og Blair - også udenom FNs Sikkerhedsråd.

 

Skal danskerne virkeligt gå i krig sammen med denne Bush, hvis skamløse misbrug af Halabja-massakren i sin krigspropaganda vores statsminister nu efterplaprer og raffinerer ved at akceptere Bushs historieforfalskning  og oveni i stedet frækt klandrer den aktuelle antikrigsbevægelse for passivitet over for en 15 år gammel massakre, men som hans daværende regering skulle have været de første til at få FNs menneskerettighedskomite til at undersøge. Men hvorfor skete det så ikke?  Fordi der manglede en fredsbevægelse til at sætte fokus på "den glemte krig". Det er jo også det Fogh indrømmer igennem sin ovennævnte klandring, der projicerer ansvaret for Halabja over på fredsbevægelsen. Så nu tager vi udfordringen op  og sætter Fogh i fredsbevægelse !

 

Med venlig hilsen

Arne Hansen, Sønderjyllands Alle 35, 9900 Frederikshavn

 

Læs også min kommentar fra 19.01.91 på http://www.arnehansen.net/910119troldmand.htm