Frederikshavn Lokalradio

Frederikshavn Lokalradio - Arne Hansens hjemmeside for flygtninge og positiv fred

Seksuel vold i krig og konflikt - omfang, årsager og forebyggelse?
Dialog bringer her en optagelse af et møde med overskriften. Seksuel vold i krig og konflikt arrangeret af læger uden grænser, FNs befolknigsfond og UNWomen. Det foregik d 13. juni 2019  på Folkemødet på Bornholm med følgende paneldeltagere:
Caroline Rusten, Chef for UNWomens nordiske kontor, UNWomen
Merete Engell, Sygeplejerske og forfatter, Læger Uden Grænser
Pernille Fenger, Chef for UNFPAs nordiske kontor, UNFPA

Her følger arrangørernes forhåndsomtale: Nobels Fredspris satte i 2018 fokus på, at millioner af mennesker bliver udsat for seksuel vold i krig og konflikt. Det ødelægger livet for kvinder, børn og mænd verden over og er med til at nedbryde hele samfund. Seksuel vold rammer de mest sårbare både i krigs- og konfliktområder men også mennesker på flugt. Hvorfor eskalerer seksuel vold i kriser? Hvad sker der med et menneske, som udsættes for seksuel vold? Hvordan bliver seksuel vold brugt som strategisk våben i konfliktzoner? Og hvad kan internationale aktører gøre for at forhindre seksuel vold og holde de skyldige ansvarlige? Læger uden Grænser behandler ofre for seksuel vold i humanitære katastrofer rundt omkring i verden. UNFPA har i humanitære situationer ansvar for at koordinere indsatsen mod kønsbaseret vold og støtter lokale aktører med forbyggelse og behandling. UN Women arbejder med den internationale politiske dagsorden for kvinder, fred og sikkerhed.
(Lagt på nettet 3. juli  og sendt d.  10. juli  2019 på Dialog på Frederikshavn Lokalradio.)
Optaget d. 13. juni 2019 med Caroline Rusten, Merete Engell, Pernille Fenger på Folkemødet i FN-byens telt.


Klik HER for lyd:
[pix] FB Oplæg af de erfarne på området Caroline Rusten, Chef for UNWomens nordiske kontor, UNWomen, Merete Engell, Sygeplejerske og forfatter, Læger Uden Grænser, Pernille Fenger, Chef for UNFPAs nordiske kontor, UNFP


Klik HER for billede: [pix] FB Panelet som holdt oplæg om seksuel vold i krige og konflikter

Klik HER for billede: [pix] FB Berdskabspakkes indhold fremvises

Hjemmeside for FNFN

Hjemmeside for Læger uden grænser