Frederikshavn Lokalradio

Frederikshavn Lokalradio - Arne Hansens hjemmeside for flygtninge og positiv fred


En litterær vens hyldest til Klaus Rifbjerg i anledning af den store danske forfatter og samfundsdebattørs 80-års fødselsdag på torsdag d. 15. december 2011 - også om Rifbjergs livslange tilknytning til Vendsyssel. ( Sendes i FLR-Dialog d. 13. december 2011)

Klik HER for lyd:
[pix] FB Interviews d. 12. december 2011 med Rifbjergkenderen Peter Michael Lauritzen, dr. phil. og lærer på Frederikshavn gymnasium og HF i dansk, religion og idehistorie. (38:20)


Jf omtalen så er linket til Rifbjergs begrundelse for at han støtter annoncen om at flage på halv på den nye militære flagdag d. 5. september - i sorg over ALLE døde som levende krigsofre HER

Og jf omtalen af Rifbjergs pacifisme, så kan kan man høre militærnægteren Rifbjerg oplæse sine 2 digte "Støvlerne" og "Flygtningene" ved afsløringen af en mindesten for militærnægtelse og fred i Grib Skov (hvor den første militærnægterlejr lå) d. 11.11 2008 kl 11 på 90-årsdagen for afslutningen på 1. Verdenskrig. HER og så 3.gule blok
- bl.a kan man også se et foto af Klaus Rifbjerg taget under Klaus Rifbjergs oplæsning af sine rammende digte: Klik HER for billede: [pix] FB HER.

Foto af fortælleren, Klik HER for billede: [pix] FB Peter Michael Lauritzen

De bøger Peter Michael anbefalede til julelæsning har titlerne "Stederne" fra d. 15.12.11 og "Jordbærret" fra d. 15.02.11 og kan sikkert købes i den lokale boghandel og ellers på nettet.

Peter Michaels fortææling om Klaus Rifbjergs liv og betydning er også lagt på Arne Hansens blog "Kæmp for alt hvad du har kært" på avisen.dk på avisen.dk/blogs/arnehansen/default.aspx hvor det er muligt at kommentere og debattere.