Frederikshavn Lokalradio

Frederikshavn Lokalradio - Arne Hansens hjemmeside for flygtninge og positiv fred


NORDPOLEN SOM A-VÅBENFRI ZONE? Aktualitet ved issmeltningens åbning for transport og økonomisk konkurrence om olien med risiko for spændinger og militær oprustning. Og så er for øvrigt langt over halvdelen af jorden allerede erklæret som atomvåbenfrie zoner. Så måske er det påtrængende med en nordisk delstart på en atomvåbenfrie nordpol? Og måske et væsentligt emne til valgkampen? ( Sendes i FLR-Dialog d. 19. juli 2011)

Klik HER for lyd:
[pix] FB Optagelse d. 14. maj 2011 af foredrag og debat med fredsaktivisten og kvantefysikeren John Avery på Aldrig Mere Krigs Årsmøde. Oversat fra engelsk af Frands Wisbech Frydendal.(16:23)

Klik HER for lyd:
[pix] FB John Avery, Copenhagen University, about the north pool as nuclear veapenfree zone. (19:16) Fotos:
Klik HER for billede: [pix] FB John Avery øser af sin store viden og visdom
Klik HER for billede: [pix] FB - og Poul spørger uddybende
Klik HER for billede: [pix] FB Oversætter Frands Frydendal og John Avery
Klik HER for billede: [pix] FB Alle er opmærksomme til det sidste.
Lyd og billedoptagelser er fra Aldrig Mere Krigs årsmøde d. 14.05.11 og AMK's hjmmeside: www.aldrigmerekrig.dk

Man kan læse rapporten fra den omtalte "CONFERENCE ON AN ARCTIC NUCLEAR-WEAPON-FREE ZONE COPENHAGEN, 10-11 AUGUST, 2009" på Copenhagen, arr. af DIIS, Dansk institut for Internationale studier HER

Læs gerne John Scales Avery artikel "An arctic nuclear weapon free zone: Scandinavia as the first step" konference d. 23. marts 2010 med deltagelse af de daværenden oppositionspolitikere hvor: Holger K Nielsen (SF), Margrethe Vestager( Rad) og Jeppe Kofoed (S) støtter forslag om Skandinavien som A-fri zone, som første skridt til Nordpolen som Atomvåbenfir zone.

Læs Gerne de 2 nordisk Rådsmedlemmer, Christina Gestrin og Johan Linanders forslag af 2.09.10 og at gøre Norden til en Atomvåbenfri Zone: HER

Hør også gerne et tidligere interview med John Avery om Norden og Nordpolen som Atomvåbenfri zone HER

- og man kan læse om John Avery HER

John Avery er aktiv i Pugwash-antiatomvåbenbevægelsen og i Fredsakademiet