Frederikshavn Lokalradio

Frederikshavn Lokalradio - Arne Hansens hjemmeside for flygtninge og positiv fred


Røde Kors søger indsamlere til d. 5. oktober..( FLR-Dialog d. 30. september 2008)Klik HER for lyd:
[pix] FB Pressemeddelelse fra Røde Kors d. 29.09.08 fra Mille Schütten


Frederikshavn Lokalradios Dialogredaktion bringer her som servicemeddelelse følgende opfordring fra Røde Kors-journalisten, Mille Schütten: Få dage før Røde Kors-indsamlingen søndag den 5. oktober mangler der endnu indsamlere, hvis alle husstande i Skagen, Frederikshavn og Sæby skal have besøg af Røde Kors. I Sæby mangler der 45 indsamlere, i Skagen 33 indsamlere og i Frederikshavn 45 indsamlere (ca.). De unge i Frederikshavn er med i år - 27 elever på Frederikshavn Handelsskole HG har meldt sig som indsamlere - og det er rigtigt flot! Indsamlingen finder sted d. 5. oktober og varer ca. 3 timer, fra kl. 11-14. Hvis man bor i Sæby, Skagen eller Frederikshavn og gerne vil melde sig som indsamlere, så kan man klikke sig ind på www.indsamler.dkeller ringe på 70 10 00 00 døgnet rundt. Man bliver derefter kontaktet af sin lokale Røde Kors afdeling om, hvor man skal møde op på selve dagen.

Om indsamlingen: På landsplan får en indsamler i gennemsnit 1.000 kroner i bøssen, og det beløb rækker langt i arbejdet for at hjælpe nødstedte verden over - f.eks. kan 1.000 kr. beskytte 50 mennesker mod malaria eller betyde mad for et sultent barn i fem måneder.

Pengene bliver først og fremmest brugt på Røde Kors' katastrofeberedskab, der sikrer, at Røde Kors kan rykke ud med nødhjælp i det øjeblik, et jordskælv, en oversvømmelse eller en konflikt rammer uskyldige mennesker. Pengene fra sidste års indsamling gjorde det blandt andet muligt for os at hjælpe i de første dage efter cyklonen ramte i Burma/Myanmar og oven på det voldsomme jordskælv i maj i Kina. Vi behøvede ikke vente på at få samlet pengene ind, før vi gik i gang med at hjælpe. Vores katastrofefond gjorde det muligt at rykke ud med det samme. Derudover vil der gå penge til Røde Kors' sociale arbejde med blandt andet ensomme, integration og børn og unge i Danmark. Slutter journalist Mille Schytten