Frederikshavn Lokalradio

Frederikshavn Lokalradio - Arne Hansens hjemmeside for flygtninge og positiv fred


Den danske modtager af den alternative Nobel-fredspris fortæller om personlig oplevelse af balladen omkring Ungdomshuset som hun ser som en militarisering og skabelse af et nul-tolerancesamfund,som konsekvens af USAs politik for verdensdominans med brug af antiterrorlove og missilskjolds/stjernekrigsprojeker i kampen om verdens ressourcer og værdier..( FLR-Dialog d. 29. maj 2007)

Her kommer et interview fra d. 21. april 2007 med freds- og ikkevoldsaktivisten og modtager af den alternative nobelfredspris Ulla Røder.
Ulla Røder giver først en øjenvidneberetning fra urolighederne op til Ungdomshusets nedrivning.
Og Ulla Røder ser dernæst politiets barske fremfærd, som en konsekvens af de stadig skrappere antiterrorlove og den generelle militarisering som følge af de amerikanske neokonservatives strategi for USA's militære verdensdominans, som bygger på at opnå den usårlighed igennem raketskjoldet som sammen med rumoprustningens angrebssystemer skal give USA fuld global handlefrihed i kampen om verdens ressourcer og brugen af dem.

Vi hører også pacifisten Ulla Røder fortælle om sine erfaringer som fredelig deltager i demonstrationer for Ungdomshuset og hvordan det giver mening for hende at prøve at lære de unge ikkevoldelige aktionsformer i kampen for deres politiske mål i en verden der bliver mere og mere kontrolleret ovenfra med brug af en nul-tolerance

Klik HER for lyd:
[pix] FB Interview d. 21. april 2007 med Ulla Røder, som forsøgte at inspirere de unge i Ungdomshuset til at gøre deres modstandsaktioner til ikkevoldelig politisk civil ulydighed. (52:22)


Klik HER for billede: [pix] FB Se Ulla Røder fortælle engageret om sine oplevelser omkring Ungdomshuset på AMK-årsmøde i Tarm