Frederikshavn Lokalradio

Frederikshavn Lokalradio - Arne Hansens hjemmeside for flygtninge og positiv fred


Amnesty-underskriftsindsamling for at få skrevet forbud mod tortur ind i dansk lov.(13. april 2005)

Interview torsdag d. 14. april 2005 med Eva Hesse, Amnesty International, som fortæller hvorfor det er nødvendigt at kræve at forbud mod tortur blíver skrevet ind i den danske militære og civile straffelov Og i den forbindelse er der landsdækkende indsamlinger af underskrifter på tirsdag d 19. april mellem kl 16 og 19 -

Vi får at vide, at der også vil blive underskriftindsamling i Frederikshavn og det foregår på Kallstorvet fra kl 16. Alle interesserede er velkomne til at komme og deltage i at samle underskrifter mod tortur. Man er også velkommen til at henvende sig på tlf 98425542.

Inde på Amnestys hjemmeside www.amnesty.dk kan man også straks skrive under på at kræve forbud mod tortur skrevet ind i dansk lovgivning. Her skriver Amnesty bl.a. "Regeringen og Dansk Folkepartis udmeldinger i valgkampen var klare: De ønsker ikke at skrive et forbud mod tortur ind i loven. Det betyder, at det er oppositionen, der skal kæmpe for et forbud mod tortur i Danmark. Og det har de lovet at gøre. Det er nu din og Amnestys opgave at holde dem fast på det løfte. Samtidig skal vi igen og igen forklare regeringen, at et torturforbud er en af forudsætningerne for, at Danmark kan være det foregangsland på menneskerettighedsområdet, som vi tidligere har været, og som Amnesty ønsker, at vi er.

Du og alle Amnestys andre medlemmer kan være med til at holde politikerne fast på deres løfter og gode intentioner ved at samle underskrifter, så vi den 10. december 2005 kan overrække et stort og synligt bevis på, at vi er uendeligt mange, der ønsker at tortur bliver forbudt ved lov - nu! …"

Klik HER for lyd:
[pix] FB Interview torsdag d. 14. april 2005 med Eva Hesse, Amnesty International. (8:08)