Frederikshavn Lokalradio

Frederikshavn Lokalradio - Arne Hansens hjemmeside for flygtninge og positiv fred


Indsamling til katastroferamte på Sri Lanka på tamilsk initiativ.(2. januar 2005)

Her kommer så teksten til det første indslag: en opfordring til at støtte det initiativ som en gruppe lokale tamiler har taget til at samle ind til katastrofeofrene på Sri Lanka. En opfordring som blev udsendt i Vendsyssel FMs servicemeddelelser allerede fra d. 30. december da indsamlingen startede - efter at politiets tilladelse endelig forelå efter 3 kostbare dages forsinkelse. Den opdaterede opfordring lyder sådan:

Indsamling til katastroferamte på Sri Lanka.

I Frederikshavn er der husstandsindsamling søndag d. 2. januar mellem kl. 10 og 15

Man kan kende indsamlerne på at deres indsamlingsbøsser har et stort gult mærke med et TRO-symbol på. TRO er en forkortelse for Tamil Rehabilitation Organisation, som stort set er den eneste hjælpeorganisation der arbejder i det nordlige Sri Lanka, som er udenfor den Sri Lankanske regerings kontrol.

Tamilerne er i forvejen hårdt ramt af den mangeårige borgerkrig og dernæst af en stor regnvejrsoversvømmelse og så nu flodbølgen der indtil nu har dræbt 35-40000 heraf langt hovedparten i de tamilske områder hvor også langt over en million er blevet hjemløse. Og der er stadig titusinder hvis skæbne er uvis. Tamilerne er således særlig hårdt ramt. - Tamilerne udtaler (De udtalende personer har desværre måttet anonymiseres i 20111 pga den frygt for den terrorriserende singalesiske regerings mulige repressaliere imod familiemedlemmer på Sri Lanka,) at det kun er gennem at støtte TRO at man kan være sikker på at hjælpen når frem til alle nødstedte tamiler i de borgerkrigshærgede områder, fordi man ikke kan sikre sig at den srilankanske regering (der er singhalesisk) vil tildele en rimelig del af de midler der strømmer til Sri Lanka fra de store nødhjælpsorganisationer til de tamilske områder. Det Derfor har de taget initiativ til denne indsamling. Initiativtageren oplyser at den svejtsiske og norske regering bruger TRO til at uddele nødhjælp til tamilerne i Sri Lanka.

Yderligere oplysninger kan findes på på www.troonline.dk >

Her kan man nu læse følgende med Jyllandsposten d. 1. januar som kilde: De srilankanske regeringstropper forhindrer nødhjælp i at nå frem til de områder, der er kontrolleret af de Tamilske Tigre. De hævder flere NGO´er via FN. "Organisationer forklarer på FN´s møder, at de har oplevet chikane fra regeringsstyrker, når hjælpen skulle passerer grænsen til de områder, som tamilerne kontroller," siger Cecilie Winther, der er Folkekirkens Nødhjælps udsendte i hovedstaden Colombo.

www.troonline.dk kan man også indbetale med Dankort.

Ønsker man at hjælpe med at samle ind f. eks. På sin arbejdsplads, så er man stadig meget velkommen til at kontakte - desværre måttet anonymiseres i 20111 pga den frygt for den terrorriserende singalesiske regerings mulige repressaliere imod familiemedlemmer på Sri Lanka

Vi har nemlig polititilladelse til at samle ind til og med torsdag d. 6. januar. Man kan også indbetale støtte i Spar Nord på den særlige indsamlingkonto for nødhjælp til Sri Lanka via Tamil Rehabilitation Organisation med kontonummeret 4565405638. Og hvis man betaler over Spar Nords netbank så skal man have bankens registreringsnummer skrevet foran så det bliver 9006 4565405638

Arne Hansen, (koordinator for Dansk Flygtningehjælp) har være behjælpelig med logistikken og også Frh. Multietniske Forening, hvor vi er bestyrelsesmedlemmer, støtter indsamlingen

Indsamlingskomiteen vil her gerne takke alle de frederikshavnere som allerede har givet og dem som vil støtte søndagens indsamling til de katastroferamte.

- desværre måttet anonymiseres i 20111 pga den frygt for den terrorriserende singalesiske regerings mulige repressaliere imod familiemedlemmer på Sri Lanka

Dialog-redaktionen kan tilføje at tamilerne er ved at planlægge en mindemesse for katastrofeofrene i den katolske kirke på Uranienborgsvej. Det vil bl.a. blive annonceret i Vendsyssel FMs servicemeddelelser.

Og næste uge vil Dialog bringe indslag om indsamlingen og om hvordan naturkatastrofen har påvirket de lokale tamilers slægtninge i Sri Lanka.

Klik HER for lyd:
[pix] FB Annoncering af indsamling af Arne Hansen d. 31. december 2004. (6:19)