Frederikshavn Lokalradio

Frederikshavn Lokalradio - Arne Hansens hjemmeside for flygtninge og positiv fred


Udrejsecentre - når man søger asyl og ender bag tremmer.
Det er overskriften på et debatmøde på Folkemødet på Bornholm, hvor Dialog på Frederikshavn Lokalradio var til stede og optog Vi bruger lige Arrangøren Bedsteforældre for Asyl og Trampolinhusets introduktion: "Det er en menneskeret at søge om asyl, men får man et afslag, risikerer man at komme bag lås og slå. De afviste asylansøgere i Danmark frihedsberøves som kriminelle i lukkede fængsler eller indsættes på et af landets to udrejsecentre, hvoraf det ene er et nedlagt fængsel. Regeringen kalder det "motivationsfremmende foranstaltninger". Det tidligere fængsel Kærshovedgård, 13 km fra Ikast, skal huse op mod 600 personer, til trods for det er bygget til at huse mellem 60-229 fanger. Trampolinhuset sætter fokus på de forhold man som afvist asylansøger bliver mødt med i dagens Danmark. Kom forbi og mød 19-årige Erfan, som er kurder og flygtede med sin bror fra det iranske regime. Han har boet i 5 år på asylcenter Kongelunden på Amager, men brødrene har nu fået endeligt afslag på deres asylansøgning, hvorfor de er blevet sendt til udrejsecenter Kærshovedgård. Deres fremtid er derfor i et fængsel, fordi de formentlig ikke bliver sendt tilbage til Iran, da landet ikke modtager tvangshjemsendte.
(sendt i Dialog på Frederikshavn Lokalradio 31. januar 2017 2016)

Klik HER for lyd:
[pix] FB Optagelse d. 18. juni 2016 af bl.a oplæg af 19-årige Erfan, som er kurder og flygtede med sin bror fra det iranske regime og som nu som afvist asylansøger er blevet tvangsflyttet til Kærshovedgård. (37:10)

Klik HER for billede: [pix] FB "Venter på far! - 3 år eller mere"
Klik HER for billede: [pix] FB Unge engagerede trampolinere
Klik HER for billede: [pix] FB Især unge lyttende
Klik HER for billede: [pix] FB Familier splittes - Stram Lovgivning og langsom sagsbehandling holder familier adskilt i årevis - tekst på BfA-planche
Klik HER for billede: [pix] FB Trampoline House Trampolinhuset præsenterer sig på engelsk aht asylsøgerne, der bruger det.

Nok uofficiel Facebookside for Udrejsecenter Kærshovedgård / Tidligere- Kærshovedgård Statsfængsel

besøg gerne arrangørne dels www.trampolinehouse.dk + deres Facebookside Trampoline House: Copenhagen Refugee Community

og www.bedsteforaeldreforasyl.dk sant BfAs Facebookgruppe: Bedsteforældre for AsylEr du på Facebook: Vil du så hjælpe med at udbrede kendskabet til den nye Facebook-side:: Dialog paa Frederikshavn Lokalradio - hvor der fremover vil blive lagt links til nye udsendelser - ved at "like" Facebooksiden og "dele" relevante indslag? tak.