Frederikshavn Lokalradio

Frederikshavn Lokalradio - Arne Hansens hjemmeside for flygtninge og positiv fred


Tak for og omtale af husstandsindsamlingen og dens resultater til fordel for Dansk Flygtningehjælps arbejde for 2 millioner af verdens nu over 50 millioner flygtningeverdens flygtninge. Her især i gl. Frederikshavn kommune. ( Sendes i FLR-Dialog d. 11. november 2014)

Klik HER for lyd:
[pix] FB Indtaling d. 10. november 2014 af hvorledes Dansk flygtningehjælps indsamlingskoordinator i Frederikshavn oplevede husstandsindsamlingens forløb. (7:25)


Tak til alle givere af tid eller penge til indsamlingen i Frederikshavn i søndags fra Dansk Flygtningehjælp og her især fra de lokale indsamlingskoordinatorer(ved Arne h.).
Her kommer et indslag om og med tak for indsamlingsresultatet til fordel for Dansk Flygtningehjælps arbejde for 2 millioner af Verdens nu over 50 millioner flygtninge.
Det er skrevet af en lidt træt men meget lettet indsamlingskoordinator efter slutspurten med organiseringen af årets husstandsindsamling i Frederikshavn, som jo foregik over hele landet i søndags d. 9. november 2014.
.
I den gamle Frederikshavn kommune hentede 98 indsamlere så 96.226 kr. hvilket er 13.000 mere end sidste år og rekord i de 12 år jeg har været med til at organisere indsamlingen på anmodning fra daværende borgmester Erik Sørensen.
Så kom ikke og sig at kommunale forsøg på at få frederikshavnske borgere til som gratis frivillig arbejdskraft, at overtage opgaver som kommunen hidtil år for år havde ansvaret for blev igangsat. Det blev af alle opfattet som et fælles kommunalt ansvar - lige indtil der gik politik i Dansk flygtningehjælps indsamling til verdens flygtninge i 1986 med præsten Søren Krarups annonce i Jyllandsposten om at boykotte indsamlingen. Resultatet heraf blev at den daværende borgmester i Frederikshavn lod sig skræmme og aflyste indsamlingen på trods af at der allerede havde meldt sig hele 64 indsamlere.
Imidlertid ser det i dag ud til at forsøget på at miskreditere Dansk Flygtningehjælp er mislykket når man ser giverkredsens bredde. Alle kan vel tilslutte sig behovet for at hjælpe alle de mange millioner hjælpeløse krigsflygtninge vi møder i medierne - uanset i øvrigt deres holdninger til antallet af flygtninge der er "plads" til Danmark.

Ja i søndags var det virkeligt dejligt og glædesgivende møde og snakke med de mange søde positive og energiske indsamlere ved afleveringen bagefter i Danske bank. Og så høre, om hvordan indsamlingen gik, dens små skuffelser men især positive oplevelser. Det gør det hele umagen værd - selvfølgelig sammen med selve formålet som er baggrunden for den organisatoriske indsats de deltagende lægger i at få indsamlingen op at stå og med succes.
Men en succes som dog ikke blev helt det, den kunne være blevet til, fordi det på tværs af alle forventninger viste sig, at der blev hele 16 gode ruter der slet ikke blev gået fordi en del tilmeldte indsamlere desværre bare blev væk uden at melde afbud. Så følgelig her en undskyldning til de borgere som troede på, at de ville få besøg efter at jeg havde lovet at alle husstande i bymæssige bebyggelser i Frederikshavn kommune ville få besøg af en indsamler, som alt tegnede til - indtil søndag formiddag.

Men i dag gør vi som soluret. Ja bogstaveligt var vi jo heldig med godt vejr og solstrejf selv om vi er i november. Sådan oplevede jeg også indsamlingen som. Og hermed tak til alle samarbejdsfæller i indsamlingen og alle de glade givere uanset beløbsstørrelsen for det er jo også, som min gamle mor sagde "tanken som tæller".

I Skagen er der efter lang tids uvished alligevel blev etableret en indsamling idet Britta Jacobsen så sagde ja og på falderebet også blev der også fundet en bøsseuddeler i Aalbæk. Resultatet blev at 24 indsamlere fik i alt 27.100 kr. i bøsserne.

I Sæby er det i år Jørgen Helledie som har stået for organiseringen af husstandsindsamlingen og han er jublende glad fordi det indkomne beløb i år er blevet næsten fordoblet til i alt 40.269 kr. leveret af 44 indsamlere. Dog har også i Sæby mange udeblivelser uden afbud været en udfordring for koordinatoren der havde uddelt ruterne på bedste vis og så på dagen måtte se i øjnene at planlægningen blev delvist spildt arbejde.

Men de billeder fra i søndags der står stærkest tilbage på nethinden, det er især børnene, der ivrigt fortalte om deres indsamling sammen med forældrene og så ikke mindst de fædre som fortalte at de havde taget deres drenge med for at de skulle prøve at samle ind til andre der havde mere brug for pengene end dem selv og derigennem påbegynde den politiske dannelse - måske som verdensborgere. Ligeså spejderne i Jerup, og de friske teen-piger som gik alene i naboområdet. Og så var der den garvede mangeårige trofaste indsamler, der tog 2 ruter og blev topscorer - dog for senere på eftermiddagen at blive slået på målstregen af endog 2 andre, så topscoreren endte med at blive Erland i Strandby med 2210 kr. Men fint at de 3 trofaste indsamlere Jørgen, Signe og Erland fik henholdsvis bronzen, sølvet og guldet. Og endelig så var der pigerne fra gymnasiet og handelsskolen som altså valgte at vise sig som troværdige og faktisk forbilledligt at møde op på indsamlingsdagen. Det var vidunderligt at træffe mange gamle bekendte, som man i sin tid traf første gang som nyankomne flygtninge. Og så var der alle de mange andre unævnte venlige ansigter, bekendte som nye, mænd som kvinder, unge som gamle.

På Landsplan blev det til over 16 millioner til Dansk Flygtningehjælps arbejde for verdensflygtninge og det bedste resultat i 10 år.
Men der er med 50 millioner flygtninge stadig god grund til at bede alle jer i de nok en tredjedel af alle husstande, som ikke var hjemme og så også jer der nok var hjemme men ikke lige havde nogen kontanter, om lige at være opmærksomme på den optimistiske takkefolder, der nok ligger i postkassen med oplysning om hele 5 forskellige nemme støttemuligheder med forskellige beløbsmuligheder. Ellers kan man finde støttemulighederne på www.flygtning.dk og det gælder jo især de frederikshavnere på de 16 ruter vi pga. uforudsete omstændigheder kom til at svigte.

Og her på falderebet så en selvbestaltet tak til samarbejdspartnerne ved udleveringen Anne-Marie Winther, Ingrid Jønsson, Zahra Olawi, Nasima Olawi, Søren Jonasen, John Hansen i Maskinhallen og tak til koordinator Henny Rasmussen i Strandby

Med glad hilsen til alle de gavmilde med egen tid og penge fra indsamlingskoordinator for Dansk Flygtningehjælp i den gamle Frederikshavn kommune, Arne Hansen, som har mobil 30420818, mail post@arnehansen.net, Sønderjyllands Alle 35, Frederikshavn - som gerne må bruges, hvis man f. eks. har forslag til forbedringer eller anden hjælp at tilbyde.


Er du på Facebook: Vil du så hjælpe med at udbrede kendskabet til den nye Facebook-side:: Dialog paa Frederikshavn Lokalradio - hvor der fremover vil blive lagt links til nye udsendelser - ved at "like" Facebooksiden og "dele" relevante indslag? tak.