Frederikshavn Lokalradio

Frederikshavn Lokalradio - Arne Hansens hjemmeside for flygtninge og positiv fred


Hvordan forløb indsamlingen til verdens flygtninge?(21. november 2004)

Først fortæller de frederikshavnske indsamlere Linda Heideman, Malinda Jensen, Dorte Larsen, Mehram og Helle Pedersen om deres oplevelser under indsamlingen og hvordan de har det bag efter.

Her følger en generel redegørelse for indsamlingen ved koordinator Arne Hansenr og en tak fra indsamlingskoordinatorerne: Tilsammen fik vi i Frederikshavn kommune indsamlet 52815,75 kr til Dansk Flygtningehjælps arbejde ude i verden. Pengene er overført til Dansk Flygtningehjælp.

I forhold til sidste år er det en fremgang på knap 9000 kr især takket være at der i år var 70 indsamlere samt 3 til at udlevere og modtage bøsserne. I alt var mindst 75 involveret i indsamlingen. Hertil kunne vi lægge en halvsnes afbud af forskellige tvingende årsager.Men de blev heldigvis opvejet af et tilsvarende antal spontant fremmødte indsamlere. Summa summarum Vi havde i år 22 flere ude med bøsser end vi havde sidste år.

Desværre rakte det alligevel ikke til at vi kunne ringe på alle døre i kommunen. Vi dækkede 60 ruter mens der var 40 ruter, som vi altså blev nødt til at lade i stikken og det er udover de rene landområder, som vi aldrig har kunnet dække, men vi håber stadig det vil lykkes engang.

Men dem som sidste søndag måtte kigge forgævedes efter en indsamler, de kan stadig nå at være med til at afhjælpe de akutte behov i Darfur og Afrika iøvrigt. Man kan støtte Dansk Flygtningehjælps arbejde for verdens flygtninge ved enten at ringe 100 kr ind på nummer 90565900 eller ved at gå ind på www.flygtning.dk og læse om hvordan man kan SMSe 50 kr eller betale beløb på online efter efter eget valg.

Indsamlerne vil snarest få emailet resultatet og om de har vundet i lodtrækningen om ørnenæbbet. En stunt som føltes var nødvendig for at komme i avisen med et nødråb, da den tilbagevendende situation med mangel på indsamlere jo ikke ligefrem er forventeligt forsidestof.

På landsplan fik 12.011 indsamlere tilsammen i alt 10,8 mil. I deres bøsser.

I Frederikshavn kommune vil de 3 koordinatorer, Henny Rasmussen i Strandby, Ingrid Mikkelsen i Bangsbostrand og Arne Hansen i midtbyen gerne hermed give alle de engagerede indsamlere og glade givere en varm tak for indsatsen. Og vi håber vi kan gentage med et godt resultat søndag d. 29 maj hvor Dansk Flygtningehjælp igen samler ind til verdens flygtninge. Når der denne gang kun vil gå et halvt år inden næste indsamling, så er det fordi Dansk flygtningehjælp fremover vil samle ind om foråret.

Vi opfordrer derfor allerede nu vore trofaste indsamlere til at sætte et kryds i kalenderen ved søndag den 29. maj 2005 eller sætte en lap på køleskabet og så senere skrive det i 2005-kalenderen, som en af indsamlerne jo har foreslået.

Til sidst hører man koordinatorer i andre kommuner i radioens vendsysselske opland fortælle om hvordan det er gået med indsamlingerne.
Det drejer sig om Hanne Heilman, Skagen, Ruth Nannerup Hansen, Sæby, Erik Haubro Brønderslev samt Peter Hvelplund i Hjørring om fremgang og opfordrer indsamlere og andre til at sætte kryds i kalenderen ved søndag d. 29. maj 2005.

Mere på www.flygtning.dk

Klik HER for lyd:
[pix] FB Interview med vendelboere som samlede ind til flygtninge (59:32)