Hjemmeside for flygtninge og positiv fred
Arne Hansen - Sønderjyllands Alle 35 - DK-9900 Frederikshavn - tlf. 98 42 55 42 - email arnehans@post3.tele.dk

EU-ministre er imod bomber - men kun i Tjetjenien...

EU-ministrene fordømmer nu Ruslands bombardement af Tjetjenien - med en omhyggelig spejlvending af de samme argumenter, der blev brugt til at retfærdiggøre NATOs angreb i Kosovo. "Aldrig Mere Krig" fordømmer bombningerne begge steder.

NATO betegnede krigen mod Eks-Jugoslavien som "en humanitær aktion" - til trods for de mange civile dræbte og omfattende ødelæggelser af den civile infrastruktur. Rusland kalder sin krig en aktion mod terrorisme - men resultatet ligner NATOs til forveksling og ingen spidsfindige ord kan ændre på disse realiteter.

Den russiske regering har overtaget NATO's taktik og sprogbrug, men har åbenbart intet lært af de katastrofale erfaringer fra NATO's "humanitære aktioner" i Jugoslavien. I Kosovo fortsætter de etniske udrensninger, men nu mod serbere. Og Milosovic sidder fortsat i Beograd.

Det er glædeligt, at EU nu fordømmer militære løsninger på politiske problemer - men vi tror ikke, at det skyldes en reelt ændret holdning. EUs hykleri er åbenlyst - for størstedelen af ministrene bakkede tidligere op bag NATOs bomber.

Hykleriet gør det umuligt for EU-ministrene at komme med en troværdig kritik af russernes angreb i Tjetjenien - og russerne anvender Kosovo som begrundelse til at retfærdiggøre angrebet på Tjetjeniens indbyggere. Bomber er aldrig en løsning - hverken i Øst eller Vest, siger "Aldrig Mere Krig".

Aldrig Mere Krigs Hovedbestyrelse, 12. december 1999.

« « «