Sagt og skrevet om NATOCitater samlet af Holger TerpHvis NATO er svaret, er det et forkert spørgsmål.

UkendtNATO udvidelse? Udvidelse af et museum.

Jan ØbergNATO-ekspansionen er strålende for Lockheed Martin, men forfærdeligt for de amerikanske skatteydere.

William Hartung, World Policy InstituteDet giver ingen mening, at Tjekiet, Polen og Ungarn nu skal betale i dyre domme for at modernisere deres hærstyrker, når de har mere brug for at investere i økonomiske reformer.

Alton Frye, Council of Foreign Relations

At pege på et medlemskab af NATO som en fornyelse af svensk sikkerhedspolitik er indskrænket og gammeldags.

Lena Hjelm-Wallen, svensk udenrigsministerNATO-udvidelsen - en tikkende bombe.

Eugene Chazov, russisk politiker.NATO-medlemskab til salg.

Overskrift fra British American Security InformationNATO-udvidelse åbner et kolosalt marked for våbenhandlere.

Overskrift i The New York Times.Versailes-traktaten i 1919 var storslået i sammenligning med beslutningen om at udvide NATO.

Johan Galtung, norsk fredsforsker f. 1930.Min holdning er, ganske enkelt sagt, at en udvidelse af NATO er den mest skæbnesvangre fejl i amerikansk politik i hele tiden efter den kolde krig.

George F. Kenan, amerikansk diplomat født 1904.Forsvaret af Europa kan ikke klares fra Nordamerika, for uanset hvor stort sammenholdet er i alliancen, kan man ikke regne med, at en nation skal begå selvmord i forsvaret af et udenlandsk territorium.

Henry Kissinger, amerikansk politiker f. 1923.I har et letsindigt forhold til jeres medlemskab af NATO. Vi er stødt på en åbenbar ansvarsløshed. Mange indflydelsrige mennesker har øjensynligt forholdt sig passivt og overladt det til militære eksperter at tage de skelsættende beslutninger om anskaffelse af langtrækkende atomraketter til Vesteuropa.

Athur Macy Cox, amerikansk sikkerhedspolitisk rådgiver.NATO-politikerne freder militæret - og fører krig mod lønarbejdernes levestandard.

UkendtI øvrigt mener vi, at Danmark bør melde sig ud af Atlantpagten.

UkendtNATO - afspænding? Man sætter da ikke en rotte til at lede rottebekæmpelsen.

Geert GrønnegaardNævn blot ét eksempel på, at NATO-landenes militær har beskyttet friheds-rettighederne.

UkendtVi kan konkludere, at en magtgruppe bestående af enkelte højtstående danske officerer og militæreksperter inden for NATO arbejder efter klart antidemokratiske principper, også når det drejer sig om altafgørende ændringer i NATOs militære strategier. Beslutninger holdes inden for så få personer som muligt, de hemmeligholdes så længe som muligt, og hvis en offentliggørrelse endelig kommer, bliver beslutningen fremlagt som indiskutabel og fuldbragt.

Inger Søndergaard, magister i dansk og historie.