Fr.havn d. 11.02.98 kl 14,05 efter radioavisen

Nej til Danmarks (militære) støtte til USA's angreb på Irak!


Til regeringens udenrigsminister og den øvrige regering og regeringspartier i al hast.

Nej til at lade Danmark bruge i det spil som verdens selvbestaltede og ofte hykleriske. politibetjent fører i egen interesse jvf at Israels A-våben og mangeårig fængsling af Vanunu og undertrykkelse af palæstinenserne er i orden. Hvorfor vil USA ikke være med til at afskaffe A-våben (jfr Radikale partis program) end sige sætte dato for at begynde forhandlinger herom? . Men kun forhindre mindre fjender i at have dem. Det er jo ikke nogen holdbar løsning på verdens fundamentale problemer jvf hvordan 3. verden vil reagere , hvis Clinton absolut skal have noget fyret af. En tamilsk kvinde fortalte mig om sine overvejelser og analyse af verdenssituationen som følge af USA' fremfærd, som måtte gøre indtryk på mig . Det er ikke kun araberne USA med sin magt- og skævdel-og -hersk politik skubber

fra sig . Sadam Hussein er en skurk , men det er befolkningen der rammes. Jeg glemmer aldrig beretningen fra læge Houmøller her fra Frederikshavn , der af Folkekirkens Nødhjælp var sendt ned for at undersøge Golfkrigens og Embargoens virkninger på civilbefolkningen.

Det er jo i ly af det uløste palæstinaproblem Saddam Hussein kan føre sig frem . Så jeg håber udenrigsministeren har sagt til USA's repræsentant om at finde en afbalanceret og konstruktiv holdning til Israel-Palæstina og koncentrere sig om en løsning der?.

Ikke mindst i betragtning af at USA jo selv har været med til at styrke Saddam Hussein i hans krig mod Iran og så gennem fingrene med hans giftgasangreb mod kurderne.

Altså for en selvstændig og langsigtet dansk udenrigspolitik og nej til at danse efter det amerikanske militærs pibe.. Skulle Danmark være vedhæng til det militær som ikke engang vil droppe landminer, når de fleste andre ville (undtagen Hans Hækkerup og tildels Helveg da det gjaldt)

Nej fred og samvirke er vejen til en bæredygtig positiv fred - ikke krig, beskidte kneb og destruktion..

Jeg vil dog gerne have en opgørelse over fordele og ulemper ved at støtte USA's krig både set fra Danmarks men især verdens synsvinkel.

Der er ingen grund til at lade sig skræmme af at få Uffe Ellemann på nakken her forud for et valg. Den uhæderlige nar der bestilte USA og andre landes bandbuller til at skræmme den danske befolknng ved valget i 1988 til at akceptere amerikanske Atombomber i danske havne som vi lige har hørt en radiomontage om.

Med venlig hilsen i al hast

Arne Hansen, Medlem af Aldrig Mere Krig,