Opkomst af ’Demokratisk  Fascisme’  af John Pilger    oversat af Ingrid Steinitz  <ingridsteinitz@gmail.com>   fra kilden                                               

  8.marts-2015 i Nation of Change
http://www.nationofchange.org/2015/03/08/the-rise-of-a-democratic-fascism/
 
Traditionel fascisme bliver defineret som et højreorienteret politisk system styret af en diktator, der forbyder afvigelse og bygger på undertrykkelse. Men nogle analytikere mener, at en ny form for fascisme er opstået , der har en demokratisk facade og er bygget på uophørlig propaganda og uendelig krig , som John Pilger  beskriver. 
 
Det var for nyligt 70  årsdagen for befrielse af Ausschwitz. Det var en reminder om fascismens  store forbrydelse, hvis Nazi symbol er lejret i vores bevidsthed . Fascisme er bevaret som historie, flimrende  billeder af sortskjorter på række og geled, hvis kriminalitet er klar. Men i de samme liberale samfund , hvis krigs-skabende eliter presser os til aldrig at glemme , bliver den accelererende fare for fascisme undertrykt, for det er DERES fascisme.
 "At starte en aggressionskrig ...",sagde Nürnberg Tribunalets  dommere i 1946 , "er ikke kun en international  forbrydelse, det er den værste internationale forbrydelse, fordi den omfatter de andre krigsrelaterede forbrydelser.
Hvis Nazi ikke havde invaderet Europa, ville Auschwitz og holocaust ikke være sket. Hvis US og dets satellitter ikke havde startet deres aggressionskrig i Irak i 2003 , ville næsten en million have været i live i dag; og Islamisk Stat, eller ISIS  ville ikke holde os tryllebundet  af dets  grusomhed.. De er efterkommere af  moderne fascisme, præget af bomber, blodbade og løgne, som udgør det surrealistiske teater der skal forestille nyheder.
Ligesom fascismen i 1930'erne og 1940'erne bliver store løgne serveret  med en metronoms regelmæssighed: takket være et allestedsnærværende , gentagende media og dets ondartede censur ved hjælp af udeladelser. Tag katastrofen i Libyen. I 2011 foretog Nato 9700 "missioner" mod Libyen, hvoraf mere end en tredjedel var rettet mod civile mål. Der blev brugt Uran sprænghoveder; byerne Misurata og Sirte blev tæppebombet. Røde Kors fandt massegrave, og UNICEF rapporterede at "de fleste af de dræbte børn var under 10 år"
 
Gaddafi's Tortur/Lynchning
 
Den offentlige anal sex på præsident Muammar Gaddafi med "rebel" bajonet blev hilst af  daværende US udenrigsminister Hillary Clinton med ordene: "Vi kom, vi så, han døde". Mordet på ham og ødelæggelsen af hans land blev retfærdiggjort ved hjælp af en kendt løgn; han var ved at planlægge " folkemord på sit eget folk". "Vi vidste ... at hvis vi ventede en dag endnu" sagde præsident Obama , "kunne Benghazi, en ret stor by risikere massakre som ville give genlyd i hele regionen og sværte verdens samvittighed"
Det var en løgn  fabrikeret af Islamiske styrker der var ved at tabe til libyske regerings styrker. De fortalte Reuter, at der ville "blive en massakre ligesom i Rwanda". Rapporteret 14.marts 2011 gav den løgn gnisten til Natos inferno ,som blev  beskrevet af David Cameron som en "humanitær intervention”.        
Hemmeligt forsynet og trænet af Englands SAS, ville mange ”oprørerne”  senere blive til ISIS, hvis seneste video viser halshugningen af 21 koptiske kristne, fanget i Sirte, den by der blev ødelagt for deres beskyttelses skyld  af Nato bombefly.              
For Obama, Cameron og Hollande var Gaddafis sande forbrydelse Libyens økonomiske uafhængighed  og hans erklærede hensigt at stoppe med at sælge Afrikas oliereserver  i US dollar. Petrodollar   er en grundpille i amerikansk imperium magt.
Gaddafi planlagde dristigt at garantere en fælles afrikansk valuta bakket op af guld, etablere en fælles afrikansk Bank og promovere en økonomisk union af fattige lande garanteret af værdifulde resurser. Hvad enten det ville ske eller ej, var selve det begreb utilladeligt for US , der  forberedte sig på at "gå ind" i Afrika og bestikke afrikanske regeringer med "militære partnerskaber".
I kølvandet på Natos angreb under dække af Sikkerhedsrådets resolution , skrev Garikai Chengu, ”konfiskerede Obama  $30 milliarder fra Libyens Central Bank, som Gaddafi havde øremærket til etablering af  en  Afrikansk Central Bank og til garanti for den guldbaserede Dinar  valuta”
 
Kosovo Modellen
 
Den ”humanitære krig” mod Libyen udgjorde en model, der ligger tæt ved vestlige, liberale hjerter, specielt i medierne. I 1999 sendte Bill Clinton og Blair Nato ind for at bombe Serbien, fordi som de løgnagtigt angav, var Serbien i gang med at foretage "folkemord" mod etniske albanere i den løsrevne provins Kosovo.
David Scheffer, USAs generelle ambassadør  i krigsforbrydelser, påstod  at så mange som  "225.000 etniske albanske mænd mellem 14 og 59 år "  kan være blevet myrdet. Både Clinton og Blair fremkaldte forestilling om holocaust og "ånden fra anden verdenskrig" 
Vestens heroiske allierede  var Kosovo Liberation Army KLA , hvis kriminelle fortid blev tilsidesat. Den engelske udenrigsminister , Robin Cook, sagde til dem at de kunne ringe ham op på et hvilket som helst tidspunkt på hans mobil. Med Nato bombningen fuldført og det meste af Serbiens infrastruktur i ruiner, som skoler, hospitaler,  klostre, og den nationale TV station, landede der internationale retsmedicinske hold i Kosovo for at grave dokumentation frem om "holocausten". FBI kunne desværre ikke finde en eneste massegrav og tog hjem. Det samme gjorde det spanske retsmedicinske hold , hvor lederen  vredt kritiserede "en semantisk piruette  lavet af krigspropagandaens maskiner".
Et år senere offentliggjorde FN'sTribunal om Jugoslavien det samlede antal døde i  Kosovo: 2788.                            Det omfattede kæmpende på begge sider og serbere og romaer myrdet af KLA. Der var ikke noget folkemord. "Holocausten" var en løgn. Nato angrebet havde været opspind.
 
 
Udvidelse af markeder.
 
. Bag løgnen var der et alvorligt formål. Jugoslavien var en særlig uafhængig, multietnisk føderation, der havde fungeret som en politisk og økonomisk bro i den kolde krig. De fleste af dens foretagender og større fabrikker var offentligt ejede. Det var ikke acceptabelt for det voksende EU, specielt ikke for det for nylig forenede Tyskland, der var begyndt at vende sig østpå for at erobre dets "naturlige marked" i de jugoslaviske provinser Kroatien og Slovenien. På det tidspunkt hvor europæerne mødtes i  Maastricht i 1991 for at lægge planer for den ødelæggende eurozone, blev der lavet en hemmelig aftale; Tyskland ville anerkende Kroatien. Jugoslavien var dømt. I Washington sørgede USA for at den kæmpende jugoslaviske økonomi  blev nægtet et Verdensbank lån. Nato, et knapt fungerende koldkrigs relikvie blev genopfundet som et imperial tvangsredskab. Ved en Kosovo "freds" konference 1999 i Rambouillet i Frankrig blev Serbien udsat for den nutidige verdensherres  tvivlsomme/snedige taktik.
Rambouillet aftalen  indeholdt et hemmeligt tillæg B, som US delegation fik indført allersidste dag. Tillægget krævede en militær besættelse af hele Jugoslavien  - et land med bitre minder fra Nazi besættelsen - og gennemførelse af "fri marked økonomi" og privatisering af alle regerings værdier. Ingen suveræn stat ville kunne gå med til at underskrive det. Straffen fulgte hurtigt; Nato bomber faldt på  et forsvarsløst land. Det var forløberen for katastroferne i Afghanistan og Irak, Syrien og Libyen, og Ukraine.
 
 
 
Amerikanske indblandinger
Siden 1945 har mere end 1/3 af FNs medlemmer - 69 lande – lidt under flere eller alle de følgende udført af Amerikas moderne fascisme. De er blevet invaderet, deres regering er blevet væltet, deres folkebevægelser er blevet undertrykt, deres "demokratiske" valg er blevet undergravet, deres befolkning er blevet bombet og deres økonomi er blevet frataget enhver beskyttelse, deres samfund er blevet underlagt en forkrøblende belejring kendt som "sanktioner". Den engelske historiker Mark Curtis vurderer, at antallet dødsofre beløber sig til millioner.  I hvert eneste af tilfældene er der brugt en stor løgn.
"I aften er vores kamp indsats for første gang efter 9/11 forbi" Det var indlednings ordene af Obamas nytårstale 2015 i USA. I virkeligheden forbliver ca 10.000 tropper og 20.000 lejesoldater i Afghanistan på en udefineret udsendelse.
"Den længste krig i Amerikas historie er ved at nå en ansvarlig afslutning", sagde Obama .  I virkeligheden blev der dræbt flere civile i Afghanistan i 2014 end i alle de år FN har foretaget registrering. Flertallet er blevet dræbt - soldater og civile - mens Obama har været præsident.
 
Afghanistans tragedie er på størrelse med den episke forbrydelse i Indokina. I den meget roste og citerede bog Det Store Skakbræt : Amerikas Fortrins Status og  dets Geostrategiske Imperativer, af Zbigniew Brzezinski, gudfader for US politik fra Afghanistan til i dag, skriver han , at hvis Amerika skal  kontrollere Eurasia og dominere verden, kan det ikke opretholde et  folkeligt demokrati”, fordi "stræben efter magt er ikke et mål, der optænder folkelig lidenskab. Demokrati er skadelig for imperie mobilisering". Han har ret.
Som WikiLeaks og Edward Snowden har afsløret, tilraner  en overvågnings- og politistat sig demokratiet.  I 1976 demonstrerede Brzezinski, som var daværende præsident Carters Nationale Sikkerhedsrådgiver, sit synspunkt ved at tildele et dødsstød til Afghanistans første og eneste demokrati. Hvem kender til denne afgørende historie?
 
Afghanistans Lysende Øjeblik
 
I 1960'er fejede en folkelig revolution hen over Afghanistan, det fattigste land på jorden, og væltede det aristokratiske regime i 1978. Folkets Demokratiske Parti (PDPA) dannede regering og erklærede et program med afskaffelse af feudalisme, religionsfrihed, ligeret for kvinder social retfærdighed for minoriteter. Flere end 13..000 politiske fanger blev sat fri og politi-kartotekerne blev brændt.
Den nye regering indførte gratis lægehjælp for de fattigste; stavnsbinding blev afskaffet,  et  læsefærdigheds program blev igangsat. For kvinder var fremskridtet enormt. I slutningen af 1980'erne var halvdelen af universitets studenter kvinder. Kvinder udgjorde halvdelen af Afghanistans læger, 1/3 af embedsfolk og størstedel af lærerne.
"Hver eneste pige", husker Saira Noorani, en kvindelig kirurg , kunne gå i gymnasiet og på universitet. Vi kunne gå der, hvor vi ville og klæde os, som vi ville. Vi plejede at gå på cafeer og i biograf for at se den seneste indiske film og høre den seneste musik. Det startede at gå galt, da mujaheddin begyndte at vinde. De plejede at dræbe lærerne og brændte skolerne. Vi blev chokerede og bange. Det var sjovt og sørgeligt at tænke på, at det var de folk Vesten støttede."  
PDPA regeringen blev støttet af Sovjet Unionen selv om , som tidligere udenrigsminister Cyrus Vance indrømmede. "der var ikke tegn på  nogen Sovjet medvirken [til revolution]." Brzezinski var skræmt af den voksende selvtillid i frihedsbevægelserne i hele verden , så han besluttede at hvis Afghanistan lykkedes under PDPA ville dets uafhængighed og fremskridt  udgøre "truslen af et lovende eksempel".                                                                                                                              3.juli 1979 godkendte det Hvide Hus hemmeligt at støtte stamme-"fundamentalist"grupper,  kendte som mujaheddin, et program der voksede til over $500 millioner om året for US våben og anden assistance. Målet var at vælte Afghanistans første sekulære , reform regering.
I august 1979 meddelte US ambassade i Kabul   " at USAs  videre  interesser ville være tjent med at afsætte PDPA regeringen, uanset ethvert tilbageslag der måtte følge for fremtidige sociale og økonomiske reformer i Afghanistan.
Mujaheddin var forløbere for  al-Qaeda og den Islamiske  Stat. De omfattede Gulbuddin Hekmayar , som modtog dusinvis af millioner dollar  i kontanter fra CIA. Hekmatyars speciale var ulovlig handel med opium og at kaste syre i ansigtet på kvinder der nægtede at bære slør. Da han blev inviteret til London, blev han rost af statsminister Margaret Thatcher og omtalt som "frihedskæmper"
Sådanne fanatikere ville være blevet i deres stamme verden, hvis Brzezinski ikke havde lanceret en international bevægelse til at promovere islamisk fundamentalisme i  Central Asien og således underminere sekulære politiske frihedsbevægelse og "destabilisere" Sovjet Unionen  og skabe, som han skrev i sin selvbiografi, "nogle få oprørte muslimer".
Hans masterplan faldt sammen med Pakistans diktator General Zia ul-Haqs  ambitioner om at dominere regionen.                          I 1986 begyndte CIA og Pakistans sikkerheds organisation, ISI, at rekruttere folk fra hele verden til at tilslutte sig   den afghanske jihad. Den saudiske multimillionær Osama bin Laden var en af dem.
 
Aktivister der var villige til at tilslutte sig Taliban og alQaeda blev rekrutterede i et islamisk college i Brooklyn , New York, og fik paramilitær træning i  en CIA camp i Virginia. Det blev kaldt "Operation Cyclone". Dens succes blev fejret i 1996 , da den sidste  PDPA præsident af Afghanistan , Mohammed Najibullah - der var taget til FNs Generalforsamling  for at bede om hjælp - blev hængt fra en gadelampe af Taliban. "Bagslaget" af Operation Cyclone  og af dens "få oprørte muslimer" var 11.september 2001. Operation Cyclone blev "krig mod terror", i hvilken utallige mænd, kvinder og børn mistede livet over hele den muslimske verden, fra Afghanistan til Irak, Yemen, Somalia,og Syrien. ”Verdens Herre”s tvangsbudskab er før som  nu: " Enten er du med os eller mod os".
 
Fascismens ledetråd
 
Den fælles ledetråd i fascisme ,  før og nu, er massemord. Den amerikanske invasion i Vietnam havde sine "frie skyde zoner", "body counts" og "utilsigtet ødelæggelse". I den provins Quang Ngai, hvor jeg rapporterede fra, blev mange tusinder civile (”gooks” = skævøjet fyr) myrdet af US;  dog kun én massakre , ved My Lai, bliver husket.     
I Laos og Cambodia lavede det største luftbombardement i historien en epoke af terror - et syn af sammenhængende bombekratere , der fra luften ser ud som en monsteragtig halskæde. Bombningen gav Cambodia sin egen ISIS, ledet af Pol Pot.
I dag indebærerer verdens største enkelte terror kampagne udryddelse af hele familier , bryllupsgæster, sørgende ved begravelser. De er Obamas ofre .  Ifølge New York Times, laver Obama sin udvælgelse fra en CIA   "dræber liste" som han får forelagt hver tirsdag i det Hvide Hus’. Han beslutter så uden nogen som helst legal berettigelse , hvem der skal leve og hvem der skal dø. Hertil bruger han  Hellfire missiler, båret af pilotløse fly kendt som droner; de rister deres ofre og udsmykker området med ofrenes rester. Hver "fuldtræffer" bliver registreret på en skærm langt borte derfra som et "bille-splat".
"For folk på række og geled", skrev historiker Norman Pollock, kan man erstatte den tilsyneladende mere harmløse militarisering af en hel kultur . Og i stedet for den bombastiske leder har vi reform-specialisten,  der roligt og smilende arbejder med at planlægge  og udføre snigmord.
 
Amerikansk Ekceptionalisme (Særstatus)
 
Antænding af fascisme, gammel eller ny, bygger på en kultur om overmenneske. "Jeg tror på amerikansk ekceptionalisme med hver fiber af min eksistens", sagde Obama, hvorved han mindede om de nationale fetichisme erklæringer fra 1930'erne. Som historikeren McCoy har pointeret , var det Hitlers nære beundrer, Carl Schmitt, der sagde: "Herskeren er ham , der afgør det ekceptionelle." Det opsummerer Amerikanisme, verdens dominerende ideologi. At den endnu ikke er erkendt som rov ideologi  er en bedrift af den lige så lidt erkendte hjernevask. Lumsk, uerklæret, vittigt præsenteret som oplysning på marchen, antyder den vestlig kulturs indbildskhed  .
Jeg voksede op på en menu af amerikansk heltedåd, næsten det hele var forvrængning. Jeg havde ingen ide om at det var den Røde Hær, der  havde ødelagt det meste af den tyske krigsmaskine på bekostning af  13 millioner soldater. I modsætning hertil var USAs tab 400.000 inklusiv Stillehavskrigen. Hollywood vendte det hele på hovedet og fortalte det omvendte. Forskellen er nu at filmtilskuere opfordres til at vride hænder over "tragedien" om amerikanske psykopater der er nødt til at dræbe mennesker i fjerne lande - som om præsidenten selv dræber dem. Som legemliggørelse af  Hollywoods brutalitet blev  skuespiller og instruktør Clint Eastwood nomineret til en Oscar i år for sin film American Sniper, der handler om en autoriseret, kugleskør morder. New York Times beskrev den som "en patriotisk, familievenlig film, der overgik alle tilskuer rekorder ved sin premiere"
Der er ingen heroiske film om Amerikas omfavnelse af fascisme. Under anden verdenskrig gik Amerika og England i krig mod grækerne, der havde kæmpet heroisk mod Nazisme og havde modsat sig opkomsten af græsk fascisme. I 1967 hjalp CIA  til med at bringe en fascist junta til magten i Athen - ligesom den gjorde i Brasilien og i det meste af LatinAmerika.
Tyskere og østeuropæere, der havde samarbejdet  med Nazi angreb og forbrydelse mod menneskeheden blev givet en sikker havn i USA; mange  blev forkælet  og deres talenter belønnet. Wernher von Braun var "far" til både Nazi V-2 terror bombe og til USAs rumprogram.
I 1990'erne , da tidligere Sovjet republikker i øst-Europa og Balkanlandene blev militære fremskudte poster for Nato, fik Nazi bevægelsens arvinger i Ukraine deres chance: Ukrainsk  fascisme og dens "nye bølge" blev rehabiliteret og de ansvarlige for drab på tusindvis af jøder, polakker og russere under Nazi invasionen af Sovjet Unionen, blev hyldet af nutidige overmægtige som "nationalister".
 
Ukraine Kuppet
 
Det nåede sit højdepunkt I 2014 da Obama administrationen sprøjtede 5 milliarder$ ud på et kup mod den valgte regering. Chok-tropperne var neo-Nazister kendt som Højre Fløj og Svoboda. Deres ledere omfattede Oleh  Tyahnybok, der har efterlyst forfølgelse af "Mosva-Jøde mafiaen"  og  af " andet udskud", som for eksempel homoseksuelle, feminister og politiske venstrefløjssfolk.
Disse fascister er nu integreret i Kiev kup regeringen. Den første vicetalsmand for det ukrainske parlament , Andriy Parubiy,  leder af regeringspartiet er en medstifter af Svoboda. Den 14. februar  2015 erklærede Parubyi, at han rejste til Washington for ”at få USA til at give os særdeles moderne præcisions våben."  Hvis det lykkes ham, vil det blive anset af Rusland  som en krigshandling.
Ingen vestlige ledere har talt om fascismens genopståen i Europas hjerte - med undtagelse af Vladimir Putin, hvis folk mistede 22 miiioner under en Nazi invasion, der kom ind gennem grænselandet Ukraine. Ved den nylige München Sikkerheds Konference rablede Obamas Vice udenrigsminister for Europa og Eurasien, Victoria Nuland, beskyldninger mod europæiske ledere for at  modsætte sig USAs bevæbning af  Kiev regimet. Hun refererede til den tyske forsvarsminister som "ministeren for defaitisme."
Det var Nuland som var hovedplanlægger af kuppet i Kiev. Gift med Robert Kagan, en ledende amerikansk neoliberal berømthed, der  var med-grundlægger af "Projektet for det nye Amerikanske Århundrede"/Project for the New American Century, der begyndte at presse på for  at få en invasion af Irak i 1998. Hun var udenrigs rådgiver for vicepræsident Dick Cheney .
Nulands kup i Ukraine gik ikke som planlagt. Nato blev forhindret i at indtage Ruslands historiske , legitime varmt vands flådebase i Krim. Den overvejende russiske Krim befolkning - illegalt annekteret til Ukraine af Nikita Krushcev 1954 - stemte med stort flertal for at vende tilbage til Rusland, ligesom de havde gjort i 1990'erne. Afstemningen var fri, folkelig og internationalt overvåget. Der var ikke nogen invasion.
Samtidigt vendte Kiev regimet sig mod den etniske russiske befolkning i øst med  en vildskab af etnisk udrensning. Med anvendelse af neo-Nazister  på samme måde som Waffen-SS , bombede og belejrede de byer og købstæder. De anvendte masse-hunger som våben, stoppede elektriciteten, indefrøs bank konti og stoppede sociale udbetalinger og pensioner. 
Mere end en million mennesker flygtede over grænsen til Rusland. I de vestlige medier blev de til ikke-folk, der flygtede fra "volden", forårsaget af den "russiske invasion".
Natos øverstbefalende, General Breedlove - hvis  navn og handlinger kunne have inspireret Stanley Kubricks film "Dr Strangelove" - erklærede at 40.000 russiske tropper var ved at "samle sig". I en tid, hvor retsvidenskabeligt satellit bevis er rutine, fremlagde han intet.
 
Undertrykkelse af etniske russere
 
Disse russisk-talende og tosprogede  folk fra Ukraine -  en tredjedel af befolkningen - har længe prøvet at få en føderation der afspejler landets etniske diversitet og er både uafhængigt og uafhængigt af Moskva. De fleste er ikke" separatister" men borgere, der ønsker at leve sikkert i deres hjemland  og er imod magtkuppet i Kiev. Deres oprør og oprettelse af autonome "stater" er en reaktion på Kievs angreb på dem.   Meget lidt af det er blevet forklaret til vestlige lyttere.
Den 2. Maj  2014 blev 41 etniske russere levende brændt  i fagforeningshovedkvarteret i Odessa, mens politiet (bare) stod og så på. Højre lederen Dmytro Yarosh hyldede massakren som "en anden lys dag i vores nationale historie." I amerikanske og britiske medier blev dette rapporteret som en "dyster tragedie" der resulterede af "sammenstød" mellem "nationalister"(neo-Nazister) og "separatister" (folk der samlede underskrifter for at afholde en folkeafstemning om et føderalt Ukraine).
New York Times begravede historien efter at have afskrevet den som russisk propaganda advarsler om fascistisk og anti-semitisk politik fra Washingtons nye klienter. Wall Street Journal fordømte ofrene med overskriften : "Dødelig Ukraine ild sandsynligvis  antændt af oprørerne, siger regeringen." Obama  lykønskede juntaen for sin "tilbageholdenhed."
Hvis Putin kan blive provokeret til at komme  dem til hjælp, vil hans forudbestemte "paria”-rolle i de vestlige medier bekræfte den løgn, at Rusland er ved at invadere Ukraine.  Den 29. Jan 2015  afviste Ukraines top militære officer, General  Muzhemko, næsten ufrivilligt, selve grundlaget for USAs og EUs sanktioner mod Rusland , da han i en nyhedskonference  kategorisk sagde:
" Den ukrainske hær kæmper ikke mod regulære tropper fra den russiske hær” … der var ’indviduelle borgere  ”der  var medlemmer af ’illegale bevæbnede grupper’, men der var ingen russisk invasion.”   Det var en ikke-nyhed i vestlige medier.
 
Vadym Prostaiko, Kievs vice udenrigsminister har efterlyst ”en fuld skala krig” mod kernevåben bevæbnede Rusland.
Den 21.februar fremlagde Senator Inhofe, republikaner  fra Oklahoma et lovforslag der skulle autorisere amerikanske våben til til Kiev regimet. I sin senatfremlæggelse brugte  Inhofe fotos, som han påstod var  af russiske tropper, der krydsede ind i Ukraine.Disse fotos er for lang tid siden blevet afsløret som falske. Det mindede om Reagans falske fotos af en Sovjet installation i Nicaragua og om Colin Powells falske bevis i FN  om masseødelæggelsesvåben i Irak.
Intensiteten af smædekampagnen mod Rusland og afbildningen af dets præsident som pantomine forbryder er  forskellig fra noget som helst, jeg  har set som reporter.
Rober Parry,en af USA's mest distingverede  undersøgende journalister skrev for nylig: ”Ingen europæisk regering har siden Adolf Hitlers Tyskland  anset det at sende Nazi stormtropper til at føre krig mod  en hjemlig befolkning som passende, men Kiev regimet har bevidst gjort det. Dog, tværs over vestens politiske medier er der blevet gjort intense anstrengelser for at dække over den virkelighed, endda gået så langt som til at ignorere fastslåede fakta. …”
”Hvis du funderer , hvordan verden vil kunne snuble ind i tredje verdenskrig -  som den gjorde ved første verdenskrig for et århundrede siden – så se på vanviddet over Ukraine , som har vist sig upåvirkelig af fakta og af fornuft.”
 
Nürnberg Lærdommen
 
I 1946 sagde Nürnberg Domstolens anklager om de tyske medier: ” Den brug, Nazi sammensvorne gjorde af psykologisk krigsførelse er velkendt. Før hver større aggression , med få undtagelser , afhængig af  hensigtsmæssighed, startede de en pressekampagne beregnet på at svække deres ofre og at forberede det tyske folk psykologisk på angreb…
”I Hitler Statens propaganda system var det den daglige presse og radio, der var de vigtigste våben.”  [+ TV i dag]
I avisen the Guardian 2.febr 2015 efterlyste Oxford professoren Garton-Ash i realiteten en verdenskrig. ”Putin må stoppes”, lød overskriften. ”Og nogle gange er det kun geværer, der kan  stoppe geværer.” Han indrømmede , at truslen om krig muligvis kan ”nære et russisk paranoia om omrigning;” men det var  fint. Han har navne-chekket det militære udstyr, der kræves til jobbet og rådgav  læserne at ”Amerika har det bedste udstyr.”
I 2003 gentog Garton-Ash den propaganda, der ledte til nedslagtningen i Irak. Saddam Hussein, skrev han, ”har som Colin Powell har dokumenteret , oplagret store mængder frygtelige kemiske og biologiske våben og skjuler det der er tilbage af dem. Han prøver stadig at få kernevåben.” Han roste Blair som en ”Gladstone mand, kristen liberal intervenist.”
2006 skrev han: ”Nu står vi over for næste store vestlige  test efter Irak: Iran.” Udbruddene – eller som Garton-Ash foretrækker at beskrive, sin ”torturerede , liberale ambivalens” er ikke atypisk for dem i den transatlantiske elite, som har lavet en Faust-agtig aftele. Krigsforbryderen Blair er deres fortabte leder.
Avisen The Guardian, som bragte Garton-Ash’ artikel, publicerede  en helsides annonce for amerikanske Stealth fly (snigende fly) bombefly. Med et truende billede af Lockheed monstret og teksten:” F-35. Herligt for Storbritanien”. Dette amerikanske ”udstyr” vil koste UK skatteydere 1,3 milliarder pund; dets tidligere F-model har slagtet  mennesker over hele verden. På linje med annoncøren forlangte The Guardians lederartikel  større militær pengeforbrug.
Endnu engang er der tale om en hensigt.
Verdens herskere ønsker Ukraine ikke kun  som  missil base ; de vil have fat i dets økonomi. Kiev regimets nye finansminister, Natalie Jaresko, er en tidligere overordnet ansat i USAs udenrigsministerium, som i en fart fik ukrainsk indfødsret .
Verdens herskere vil have dets rigelige gas-resurser; Joe Bidens søn er  med i Ukraines største olie- gas- og fracking selskab.
Fabrikanterne af GMO frø, virksomheder som det berygtede Monsanto vil have Ukraines rige landbrugsjord.
Først og fremmest vil Verdens herskere have fat i Ukraines nabo, Rusland. De vil balkanisere eller opsplitte Rusland og udnytte Jordens største naturgas kilder. Når den arktiske is smelter, vil de have kontrol med det Arktiske Ocean og dets energi rigdom,  og med Ruslands lange arktiske landgrænse. Deres mand i Moskva plejede at være Boris Jeltsin , en drukkenbolt, der overgav sit lands økonomi til Vesten. Hans efterfølger , Putin , har genetableret Rusland som suveræn nation; det er hans forbrydelse.
Ansvaret af resten af os er klart. Det  er  at finde og afsløre de ansvarsløse krigsgejleres løgne og aldrig indgå i hemmeligt at samarbejde med dem.  Det er at genopvække de store folkelige bevægelser, der  medbragte en skrøbelig civilisering af de moderne imperium stater. Og aller  vigtigst  er det at forhindre erobring af os selv: af vores sind, af vores  humanitet og af vores selvrespekt. Hvis vi fortsætter med at være tavse, er besejringen af os sikker og holocaust  vinker forude.
 
John Pilger er australsk britisk journalist , baseret i London.
 
[mine tilføjelser]
Det var ham der i 1982 afslørede Pol Pot for vestlige medier.
Vietnam var gået ind i Cambodia  for at redde befolkningen fra folkemord. men de var kommunister og således blev PolPot  fortiet
 
Han har skrevet mange bøger ud fra egne undersøgelser erfaringer bl a fra Vietnam , Indonesien ,  Irak m fl
 
                                                                                                          Rettet 21/3-15 af Ingrid Steinitz 

 

(Arne Hansen: Den til tider lidt ubehjælpsomme oversættelse er ikke blevet holdt op imod John Pilgers engelske originaltekst ligesom enkelte nye overraskende oplysninger fra Pilger ikke er blevet søgt bekræftet fra andre kilder.)

 

 

 

 

Tilbage til forsiden