Vil SF genoptage programpunktet AFRUSTNING ?

 

Modtaget fra tidl. folketingskandidat for SF i Grenaakredsen, Henning Sørensen d. 7. februar 2014.

 

Vil SF genoptage programpunktet AFRUSTNING ?

I den krise, SF gennemlever, rejses af nogle på partiets venstrefløj ønske om at vende tilbage til rødderne. - Et af de områder, hvor det vil være muligt, og hvor der er behov for det, er kravet om afrustning. Dette var helt centralt, da SF blev stiftet i 1959.

 

I partiets første folketingsgruppe (1960-1964) havde Aldrig mere Krigs mangeårige redaktør af bladet "Pacifisten", førstelærer Otto Mathiesen, sæde. Paradoksalt nok var han valgt i fæstningsbyen, Fredericia, - I 1966-1968 var sekretæren for De Jyske Husmandsforeninger, Thomas Christensen, valgt af SF i Grenaakredsen. I hans terminologi / forståelse var militæret samfundets kræftsvulst.

 

Jeg blev den næste folketingskandidat for SF i Grenaakredsen. Jeg blev markedsført på plakater og i annoncer med ordene: "Smid militæret i skraldespanden!  Sæt Henning Sørensen i Folketinget!" Ingen af delene skete. - Den sidste pacifistiske SF-er på Tinge var revisor Jens Toft, bosat og valgt i Aarhus.

 

SF blev til min sorg stadig mere militaristisk. Og da det i 1994 tilmed blev et EU-venligt parti, skiftede jeg til Enhedslisten, men følger selvsagt stadig det parti, hvor jeg var med fra starten. - Det sårede mig dybt, da Villy Søvndal med "julelys" i øjnene talte om "vore soldater".

 

Der er i høj grad brug for et parti, der vægter militær-uvæsenets afskaffelse som noget centralt. - Måske en sådan fornyelse i dansk politik også kan styrke de pacifistiske organisationer....

 

Henning Sørensen , forfatter og fhv skraldemand, villa "pax", Irisvej 17, Grenå

 

 

 

Tilbage til forsiden