Fra Henning Sørensen modtaget indlæg skrevet d. 6. sep. 2012

.

FORKASTELIGT HÆRVÆRK MOD MINDESTEN FOR TÅBELIG KRIGS FALDNE.

 

Sent onsdag aften (5-9) kom jeg hjem fra Gib Skov, hvor jeg havde afsløret en af den pacifistiske organisation Aldrig mere Krig rejst mindesten på det sted hvor vort lands første militærnægterlejr blev oprettet i 1918. Allerede i 2008 havde vi rejst en tilsvarende sten i anledning af 90 årsdagen for dens oprettelse; men denne mindesten blev ødelagt af antagelig militaristiske hærværksfolk.

 

Da jeg kom hjem, så jeg på Tekst TV, at en organisation der kalder sig Anonymous Denmark har ødelagt en mindesten i Mindeparken i Århus for de i krigen i Afghanistan faldne danske soldater. Vandalerne havde efterladt følgende besked: "Her i nat har vi skændet jeres barbariske mindesmærke, som I har placeret til ære for den pinlige krig i Afghanistan, som alle ved forlængst er tabt."

 

Som gammel militærnægter og modstander af en hvilken som helst militær foreteelse, er jeg enig i dette budskabs syn på krigen i Afghanistan; men jeg finder handlemåden forkastelig. Jeg vil anbefale Anonymous Denmark, til at stå frem, betale den ved hærværket påførte skade, og med de demokratiske virkemidler mund og pen modarbejde krig og militarisme.

 

Henning Sørensen

Forfatter og fhv. skraldemand

Villa Pax

lrisvej 17, 8500 Grenaa

Tlf. 86 3216 79

 

 

 

 

Tilbage til forsiden