Modtaget d. 5. februar 2012.02.15

Præster  burde  holde sig fra militæruvæsnet

 

Af Henning Sørensen

 

FELTPRÆSTER:

I disse uger føres der i medierne debat om, hvordan feltpræster bør agere i krig. Nogle slår sig på brystet som aber og beder for, at de danske soldater må sejre. Nogle, bl.a. et par af biskopperne mener at dette er for militaristisk.

Desværre har der endnu ikke været pacifistiske synspunkter inde i debatten. De ikke så få af folkekirkens præster, der har været militærnægtere, har åbenbart været bekvemmelighedsnægtere, de forholder sig tav se som de faldne soldaters grave.

Sidst unge. danskere tilskyndet af regeringen meld te sig til krig i et fremmed land var under 2. verdenskrig. De fik ingen danske feltpræster med sig, tværtimod tog størstedelen af den danske præstestand afstand fra deres handling, hvori mod de, der kom levende hjem, fik mulighed for at tale med en fængselspræst.

Den danske præstestand burde reagere over for de unge krigsgale, som deres kolleger for 70 år siden. I stedet bakker folkekirken uden hørbare undtagelser op om vort folks militarisering og vort lands krigsdeltagelse. Det er sørgeligt!

Den danske præstestand stand burde reagere overfor de unge krigsgale, som deres kolleger for 70 år siden.

 

Af Henning Sørensen

Irisvej 17, Grenaa

 

 


 

 

 

Tilbage til forsiden