Kampen for demokrati når Somalia

 

D. 17.02.11 fra STS International Solidarity <sts@ intsol.dk>

 

Pressemeddelelse:

Kampen for demokrati når Somalia

Inspireret af blandt andet de unges kamp for demokrati i Tunesien og Egypten har unge mennesker demonstreret i Somalias krigsramte hovedstad Mogadishu.

  Hundredvis af unge mennesker drog den 13. februar igennem en af de få gader, der stadigt var åbne for trafik.

   Demonstranterne råbte slagord imod den somaliske regering og den fundamentalistiske bevægelse Al Shabab og krævede demokrati.

   De lovede at fortsætte med at demonstrere, indtil et demokrati var blevet indført.

   Under demonstrationen blev syv af deltagerne arresteret af regeringsstyrker og bragt til forhør.

   Demonstrationen var arrangeret af medlemmer Somali Youth League (SYL), som relaterer til den organisation, som bragte kolonialismen til fald i Somalia i 1960.

   Demonstrationen fandt sted godt en uge efter, at den danske organisation STS International Solidarity i samarbejde med sine somaliske medlemsorganisationer havde afholdt en fem dages workshop på et hotel i Mogadishu om menneskelige rettigheder og demokrati.

   De 41 deltagere kom blandt andet fra ungdomsorganisationer.

   ”Enhver i Somalia, der begår brud mod de menneskelige rettigheder, skal vide, at de kan og vil blive holdt ansvarlige for deres afskyelige handlinger. Demokrati giver folket ret til at stemme”, hed et banner, der var hængt op under workshoppen.

 

Se FOTO af PLAKATEN med teksten HER: http://www.arnehansen.net/110217Somaliaimage.jpg

 

(Udsendt den 17. februar af STS International Solidarity ,Borgediget23,l. 4000Roskilde.Tlf.46374494. E-mail:sts@ intsol.dk)

http://www.intersol.dk/intersol/


 

 

 

 

Tilbage til forsiden