D. 4.03.10 fra Ulrikke Moustgaard <ulrikke@ luxpresse.dk>

Hvem skal hædres for at løse konflikter?

- mail dine forslag inden 6. april til Liviafonden

NB: also in English : http://www.arnehansen.net/100304CallfornomineesforLiviaprice.pdf

 

Kender du nogen, som modigt, kreativt og uden magtanvendelse håndterer konflikter i vores samfund, her eller i udlandet? Så har vi brug for din viden i Liviafonden.

 

Liviafonden vil i juni 2010 på festlig vis uddele tre priser til personer eller grupper, som viser nye veje ud af svære konflikter. Folk, som har mødt voldsomme kriser med besindig og konstruktiv handling. Folk, som kan give håb og inspiration til andre.

Derfor søger vi kandidater til prisen.

Vi søger prisvindere – personer eller initiativer ­– som går ind i samfundets konflikter og skaber mulighed for reel kommunikation mellem stridende parter. Måske for at forhindre at en konflikt trapper op til vold. Eller for at stoppe en voldsspiral, så der bliver et vendepunkt, som fører fra konflikt til kontakt, forhandling og dialog. Eller et initiativ, der støtter parterne efter fjendtlighederne, så de kan få helet deres sår, eksistere sammen og nærme sig en forsoning.

Mulighederne er mange, og der findes mange eksempler, men de kommer sjældent på forsiderne. Det vil Liviafonden gerne lave om på med denne pris. Vi vil gøre den gode konfliktløsning synlig, vise at den er mulig. Og det vil vi gøre ved at rette spotlyset mod nytænkende personer og projekter.

 

Hvis du kender til sådanne projekter eller personer, beder vi dig sende os dine forslag. Og send meget gerne denne opfordring videre. Vi har brug for rigtig mange fine forslag – jo flere, jo bedre – så skriv til os. Sådan kan du være med til at sætte en ny dagsorden for samfundets konflikter med historier, der giver håb og inspiration til andre.

 

Send os en mail med:

1.     Navn på initiativ eller person

2.     Begrundelse for indstilling til prisen

3.     Dokumentation (kontaktinformation på person/organisation og evt. dokumentation på initiativet)

4.     Foreslået af (Dit navn, telefon, email)

 

Deadline: 6. april 2010. Send dit forslag til : pris@liviafonden.dk

Vi glæder os til at høre fra dig, Liviafonden

 

Sidste års prismodtagere var:

 K-TEAMET I HØJE-TAASTRUP KOMMUNE - Tværfaglig konflikthåndtering i en kommune, skabt af medarbejderne selv, på tværs af faggrupper og forvaltninger. K-teamet yder akut bistand, afklarende samtaler og mægling.

COMBATANTS  FOR PEACE- en gruppe tidligere israelske soldater og tidligere militante palæstinensere som nægter at bruge deltage voldeligt i den væbnede konflikt og sammen tager ud på skoler og fortæller om ikkevold.

HANS JØRGEN BONNICHSEN, tidl. Chef for PET, For hans engagement i den ”fremstrakte hånds strategi” - at opretholde kontakten med modparten, selv når det ser sort ud, og at insistere på dialog og forhandling.

Ovenstående kan også læses i mere original layout på http://www.arnehansen.net/100304Liviapris.pdf velegnet til udprintning

 

also in English :

http://www.arnehansen.net/100304CallfornomineesforLiviaprice.pdf

 

Liviafonden er stiftet af Else Hammerich. Den støtter nye veje til konfliktløsning. Else Hammerich kendes sikkert af mange som stifter af Center for Konfliktløsning i 1994 som en forening, der arbejder for at fremme fredelig konfliktløsning.jf http://www.konfliktloesning.dk/ 

Tilbage til forsiden