Pressemeddelelse 14. februar 2010 fra FredsVagten ved Fra Bo Richardt <bojak_bludo@ yahoo.dk>

FredsVagten ved Christiansborg:FredsSkibet forsvundet igen

 

FredsVagten blev primo januar udsat for tyveri idet nogen en nat løb med en central del af vores opstilling.

Vi taler om den store krydsfinertrekant vi kalder ’FredsSkibet’ som bærer fanerne og er påmalet vores logo, vores startdato og de 4 positive paroler der understøtter muligheden for Fred i Verden:

global retfærdighed; udryd fattigdom - ikke de fattige.
oplysning, respekt og dialog; skoler i stedet for bomber.
etnisk og kulturel mangfoldighed; mød verden med åbent sind.
enkel og bæredygtig livsglæde; global solidaritet.

Det tog et par uger før et nyt ’skib’ var færdigt, endnu smukkere og mere avanceret end det foregående. (se billede)

 

Vi har før været udsat for tyveri, uden at vide om nogen ville ha en souvenir eller om vores budskab måske blev søsat ovre i nærmeste kanal med kun Holmens Kirke som vidne… og den sladrer nok ikke. Men der er dog gået år imellem. Denne gang gik der kun 3 uger idet det igen forsvandt natten til torsdag 11.. februar.

 

Vi må formode at trangen til således at stække FredsVagtens virke, skyldes en stigende frustration over at krigen i Afghanistan ikke rigtig har fremskridt. Det er en f…… sump, også indenrigspolitisk i stigende grad.

 

Men Vorherre er på FredsVagtens side, så vi anbringer i stedet vore vajende fredsfaner på snebjergene der er skubbet op mod rotunden i slotspladsens østlige ende. FredsVagten holder budskabet intakt trods smålige chikanerier og opfordrer alle gode folk til at indberette observationer på fredsvagt@fredsvagt.dk mærket ’fredsskibet’ (så vi kan se det mellem al Viagra-spam og Nigeria-breve)

 

Vi kan og vil male igen et nyt skib, men indrømmer at det kan vi ikke fortsætte med hvis der er nogle muntre krigstilhængere der har bestemt sig for at chikanere os ved at fjerne det lisså hurtigt.

 

Freden kæmper mod krigen… ligesom 5. september 09 da FredsVagten blev forvist fra slotspladsen fordi krigstilhængerne ikke ville ha ufred på krigsskuepladsen (parade på flagdagen for de faldne). Fredens vilkår er hårde. Det er vi meget kede af og vil således ikke gå hjem fordi vi blir chikaneret. Men vi går måske hjem snart fordi vi ikke længere kan finde folk der vil være med til at bære fredens følelse som en daglig fremvisning af livets farver op mod magtens grå stenmur.

 

Husk regnbuens skat er grøden; selve livets fundament; kombinationen af sol og regn.

Venligst for FredsVagten

 

Bo Richardt

Dagmarvej 5

3060 Espergærde

5090-1860, 4913-1887 (fastnet)

bo@fred.dk

foto af fredsvagten som nu igen har fået stjålet den nye fredstrekanten------------------------ 

Tilbage til forsiden