D 28.10.09

Svar på BTs spørgsmål efter afsløring af terrorplaner dels om ændret adfærd og dels om det ændrer risikoen for terrorangreb:

 

Den. 31.10.09 har jeg ikke fået svar på om er blevet brag i BT, hvorfor  indlægget her lægges offentligt frem via min egen hjemme . mvh Arne Hansen

BT:Vil du ændre adfærd efter at have hørt om terrorplanerne mod Danmark?

BT:Tror du, at der stadig er stor risiko for et terrorangreb, som kan ramme enhver dansker, eller skal vi fortsætte livet, som om intet var hændt, da terroristerne ellers har vundet?

Svar (eller måske snarere kommentar):

 

Jeg vil ikke ændre adfærd g jeg har altså ikke hånet verdens muslimer og mine muslimske venner som Jyllandsposten gjorde med sin tegning af Muhamed med bomben på hovedet påskrevet den muslimske trosbekendelse. Det er i høj grad danskernes og den danske regerings adfærd  med en forfejlet ensidig militaristisk krig i Afghanistan,  og der før Irak og med ligegyldighed overfor palæstinensernes lidelser sidst i Gaza, hvor man fortsat behandler den blodige og undertrykkende besættelsesmagt Israel med fløjlshandsker, som i høj grad har været med til at fremprovokere planlægningen af terroraktioner. Men som pacifist tager jeg 100% afstand fra alle terrorbombeforsøg uden hensyn til om Danmark skulle være ude om det eller ej.

 

Og mht. det aktuelle bombemål kan terroristerne jo genbruge NATOS argumenter for at optrappe en konflikt og bruge små taktiske træfsikre atombomber i et første slag for at uskadeliggøre fjendens dokumenterede angrebspotentialer og  uden at det går nævneværdigt ud over uskyldige civile.

Der dog den store forskel at det for terroristerne ikke drejer sig om at uskadeliggøre en aggressiv fjendes fysiske militære voldspotentialer, som kan medføre dræbte på stedet, men kun uskadeliggørelse af psykiske voldspotentialer uden besiddelse af fysiske voldspotentialer til at forsvare sig med.

Men ofte kan det være sværere bagefter at reparere sår på sjælen end på legemet, hvilket man netop kan bruge den fortsatte terrorisme som et argument for.

 

Derfor er det nu vigtigt at danskerne ikke går i baglås i skyttegravene sammen med Pia Kjærsgaard, og erkender med Gandhi at "fred er vejen til fred" i modsætning til den aggressive moralske imperialisme vi har set det seneste årti med USA’s Bush og Danmarks tidligere statsminister og nyvalgte NATO-generalsekretær i spidsen.

 

Derfor bør vi fremover altid huske d. 7. oktober 2001, som en ligeså væsentlig og faktisk mere skæbnesvanger mærkedag end d. 11.09.2001. Nemlig datoen da Bush med Foghs Danmark bevidstløst militaristisk valgte at svare på terrorbombningen af USA’s finanscentrum med en upræcis angrebskrig mod Afghanerne bombet fra luften i ledtog med Nordalliancens korrupte krigsforbrydere. Da det er dette valg af krig uden retssikkerhed, som svar fra NATOS side (frem for at gennemføre en kriminalsag hos den internationale straffedomstol med retssikkerhed), som er hovednøglen til at forstå hvad Bush "krig mod terror" har bragt os lige siden og rider os alle som en mare ind i en uvis fremtid.

 

OG det er fordi ”krigen mod terror”  fjerner fokus fra  bekæmpelsen af den indirekte strukturelle vold, bl.a som følge af  EU's diskriminerende handelspolitik En strukturel vold som dræbte ca. 100.000 samme dag  (og dagen før og dagen efter), som der blev dræbt ca. 3000 i World Trade Center i USA ved direkte fysisk vold.

 

Denne oversete strukturelle vold  er nemlig en væsentlig grobund for skabelsen af terrorister bl.a. ved at fattige bønder ikke kan se noget alternativ til at lade al-Qaeda og andre føde og opdrage deres sultne børn i koranskoler og mentalt ikke har nogen alternativ positiv politisk vision til at stå imod med.

På disse måder bliver den manglende indsats imod ulighedens unødvendige strukturelle vold  faktisk medskyldig i ,at de rige lande ikke vil forpligte sig til at støtte de fattige lande i  især Afrika som er hårdest ramt af den klimaforværring som de rige industrilande landes overdrevne brug af fossile  energikilder er årsag til. Og  som så  nu gør at der ikke opnås den nødvendige bindende klimaaftale til december  i København bl.a. pga. et gigantisk militært ressourceforbrug og ødelæggelse af miljøet og militarismens og nationalismens mistillid.
Arne Hansen, Sønderjyllands Alle 35, Frederikshavn

 

 

Tilbage til forsiden