Fredsstafetten er nu startet i Frederikshavn med ca 30 deltagere d. 24/10  som del af Verdensmarch for Fred og Ikke-vold

(idet personfikseringen beklages, men desværre måske anledningen til at fredsstafetstarten overhovedet blev omtalt, hvorfor den konstruktive konklusion vel bliver, at den lokale forankring af fredssagen i alle danske lokalsamfund/kommuner er vigtig og ikke mindst for at kunne komme i medierne og specielt i provinsen, ah)

Læs også talen ved opstarten på Fredsstafetten i Frederikshavn d. 24.10.09 på  http://www.arnehansen.net/091024Arnestalevfredsstafetstart.htm

Klippet fra Nordjyske Stiftstiende d. 25.10.2009

Arne Hansen modtog lørdag Brandbjergprisen, udover hæderen et maleri lavet af dansk-kurdiske Hamed Abdulla Rasul. Foto: Kim Dahl Hansen
Arne Hansen modtog lørdag Brandbjergprisen, udover hæderen et maleri lavet af dansk-kurdiske Hamed Abdulla Rasul. Foto: Kim Dahl Hansen

Arne Hansen modtog Brandbjergprisen 2009

Fredsstafetten, den danske del af Verdensmarch for Fred og Ikke-vold, startede lørdag i Frederikshavn.

Inden delegationen af fredselskende frederikshavnere startede marchen gennem byen, modtog en af de mest udholdende og utrættelige forkæmpere for fred og ikke-vold, Arne Hansen, årets Brandbjergpris.

Prisen uddeles af organisationen Et anstændigt Danmark, stiftet i september 2006 af "en gruppe mennesker, der ikke længere kunne se passivt til, mens vort land gled længere og længere bort fra det, vi i årtier havde været stolte af".

Brandbjergprisen uddeles til en person, der har ydet en ekstraordinær indsats for at skabe anstændige vilkår for flygtninge og asylansøgere, eller har gjort en stor indsats i arbejdet for integration af nye medborgere.

- Sognepræst Bodil Hindsholm Hansen, der er ordfører i organisationen, roste Arne Hansen for hans engagement og ihærdighed med at holde kommunikationslinjerne varme.

- Man skal have en rummelig pc'er, hvis man er modtager af alle Arnes mails (...) og der er læsestof nok til hele dagen, sagde Bodil Hansen.

Arne Hansens informationer gav hun skudsmålet "den mest pålidelige kilde om asyl- og flygtningepolitik, integration og fredsarbejde, i hvert fald mere pålidelig end gamle, hæderkronede DR".

Arne Hansen er hyperaktiv i sit arbejde med flygtninge, asyl- og fredsinitiativer - og registrerer det meste med sin allestedsnærværende båndoptager og mikrofon.

- En uvurderlig hjælp for netværket Et anstændigt Danmark, sagde Bodil Hindsholm Hansen.

Brandbjergprisen er opkaldt efter Brandbjerg Højskole ved Vejle, hvor Et anstændigt Danmark holdt sine første møder.

Fredsstafetten fortsætter de kommende dage gennem hele Danmark og slutter i København 30. oktober, hvor den internationale Verdensmarch for Fred og Ikke-vold ankommer fra Oslo og Stockholm.

Læs også talen ved opstarten på Fredsstafetten i Frederikshavn d. 24.10.09 på  http://www.arnehansen.net/091024Arnestalevfredsstafetstart.htm

Og endelig Bodil Hindsholm Hansens tale ved Fredssttafettens mellemlanding i Aalborg d. 24/10 kl 13 på http://www.arnehansen.net/091024BodilHansenstalei%20Aalb.htm

Tilbage til forsiden