Læserbrev sendt 22.04.09

 

Men nu er tamilerne alene i verden.

 

I 1999 udløste fundet af ca. 40 dræbte kosovarer NATO-landenes ulovlige krig mod Serbien (men da landene ikke var parat til at modtage de flygtninge krigen skabte, så virkede motiverne grumsede. For USA var formålet måske  snarere - gennem støtte til den voldelige oprørsbevægelse UCK- at skaffe sig basen i Kosovo?).

 

Da Israel i januar invaderede Gaza reagerede civilsamfundene straks og påvirkede verdensopinionen, så da israelerne havde dræbt 1300 palæstinensere følte Israel sig presset til at trække sig ud inden det amerikanske præsidentskifte.

 

Men når den Srilankanske regeringshær nu i månedsvis dagligt har dræbt civile tamilske krigsflygtninge i til tider hundredvis og nu tusinde, så reagerer hverken civilsamfundet eller  regeringen på 4-5000 demonstrerende danske tamilers bøn om at kræve våbenhvile for at stoppe dette titusindtals folkemord på deres civile landsmænd – altså bortset fra hule henstillinger.

Og det selvom USA og EU (tilskyndet af DK) ved at sætte de tamilske tigre på terrorlisten, har fået den Srilankanske regering til at tro på frit slag til at bryde våbenhvilen med tigrene for at lade hæren - velforsynet med udenlandske våben - udslette dem under dække af krigen mod terror. Og altså med rette ser vi nu – uden at jeg dog et øjeblik vil forsvare tigrenes metoder, men krig betyder terror og er afskyelig.

 

Verdens regeringer kunne f.eks. kræve øjeblikkelig våbenhvile sammen med (trusler om) våbenembargo og fjernelse af handelsbegunstninger  fra EU og af de tamilske tigre fra terrorlisten, som signal til regeringen om at forberede sig på reelle fredsforhandlinger, hvor den ikke skulle regne med at få gevinst af først lige at slagte de sidste tamilske oprørere og så myrde civile tamiler som led i etnisk udrensning af dem alle.

Det er jo netop hvad der frygtes af tamilerne, der har været diskrimineret på det groveste af de singalesisk dominerede nationalistiske, racistiske og korrupte regeringer lige siden kolonimagten Englands hovedløse exit uden først at sikre demokratiske mindretalsgarantier i den multinational stat de selv havde konstrueret.

 

Jeg forstår godt at danske tamiler føler sig helt ladt i stikken af verdenssamfundet, når de råber ”Danmark hjælp os” jf  www.arnehansen.net/dialog/fred/090414tamil-demo.htm og med Halfdan Rasmussens ord må føle ”Ikke bødlen gør mig bange… men den nådesløse verdens blinde ligegyldighed”.

 

Arne Hansen, Sønderjyllands Alle 35, Frederikshavn

post@arnehansen.net

 

Hør og se også 21.04.09 Hør og se tamilers store demo for våbenhvile i Sri Lanka for civile krigsflygtninges overlevelse

 

 

 

 

Tilbage til forsiden