D 21.03.09 fra Ulla Røder, Aldrig Mere Krig   

Om Poul Dahls og Cowi A/S meriter

Vi er alle værnepligtige

Det mener venstrepolitikeren, en tidligere jægersoldat og Vestremand Poul Dahl i hvert fald. Jeg vil nu bede ham tale for sig selv. Jeg anser mig ikke som værnepligtig, men vil som enhver anden borger tillade mig at være ”vagthund” når industrierne udnytter krige til at fylde deres ordrebøger.

Ved et tilfælde kom jeg midt i et program på DR 2 ”Plan Danmark”. Det handlede om de projekter, hvor der bygges feriecentre tættere end 300 meter fra de danske kyster. Det skyldes at smarte lokalplanlæggere, der i 90’erne, før 300 meter reglen blev indført fik tinglyst deres planer for grunde langs en lang række af kyst områderne, der nu ligger klar til at blive udbygget som feriecentre. På rulleteksten ved programmets slutning stødte jeg på firmaet Cowi A/S.

Da jeg tidligere, i forbindelse med min gennemgang af firmaer, der er med til at holde vores militær forsynet, havde Cowi A/S på listen, i forbindelse med deres tilknytning til Mærsk havnesagen i Irak, synes jeg det vil være passende at give en lille fremstilling af dette firma fra denne side også, for det er ikke blot kystplaner for store feriebyggerier, med alt dertil hørende fra marinaer og opfyldning af havet med små kunstige ferieøer, som dette store firma har gang i.

Udover Danmark har Cowi A/S deres regionalisering fordelt i Norge, Central- og Østeuropa, Golfen og Afrika.

Udadtil ser det forholdsvis pænt ud. Går ind for miljøet og er med når der skal opføres hospitaler, broer, metro byggerier  og meget andet. De har alene 13 afdelinger rundt om i Danmark. De løser store rådgivnings og projekteringsopgaver. Et af deres store områder er kortlægning af områder. Ifølge deres årsregnskab for 2007 har de sådanne opgaver for NATO i Norge. Dette er interessant set i lyset af NATO’s mange gøremål i såvel Norge som Sverige. Sverige er nærmest er indlemmet i NATO i praksis, selvom Sverige ikke er officielt medlem (endnu).

Tidligere jægersoldat, forfatter, sikkerhedsrådgiver, verdensborger og kandidat til EU-parlamentet for Venstre, Poul Dahl har været meget aktiv for at plædere for en civil humanitær indsatsstyrke, der angiveligt skulle kunne arbejde tæt sammen med militæret. Set i lyset af hans store interesse for gennemførelse af genopbygningsplaner i stedet for fortsættelse af krigen i Afghanistan, kunne man godt blive forledt til at tro, at han er en fredens mand, men han glemmer at fortælle, at NATO vil være den øverste kontrol over denne såkaldte humanitære indsatsstyrke. Se citat nedenfor fra Poul Dahl og om CIMIC og diverse link til denne organisation.

Set i lyset af NATO’s aftale med FN, er det ikke svært at få øjne, at denne venstremand, sikkerhedsrådgiver og tidligere strateg i militæret har sine langsigtede planer fra de militære strategier i NATO (læs USA), der netop går ud på at føre krig på flere fronter, altså i stigende grad at inddrage civilbefolkningen. På hans blok kan man læse om region Midtjylland, hans forbindelse til Cowi og hans indlæg om genopbygning i Afghanistan i stedet for fortsat krig.

Mit spørgsmål er, om alt dette her ikke blot er en ny variant af den gamle sandhed, at krig er profitabelt for erhvervslivet, og om det ikke er lige netop her Poul Dahl sande interesser ligger, nu hvor han ikke længere er militærmand men meget bekvemt bliver opstillet som en nærmest sikker vinder af et valg til EU–parlamentet, idet han er opstillet som 3. kandidat for Venstre. Så har Fogh, som evt. ny generalsekretær for NATO fået placeret sine ”tropper” repræsentant i EU-parlamentet i tide.

Det forlyder i skrivende stund, at Anders Fogh har været holdt hemmeligt møde med James Logan Jones fra det amerikanske National Security Agency, NSC. Det er påfaldende så tæt NSC og præsident Barack Obamas og vicepræsident Joe Bidens planer ligger med de ideer Poul Dahl har fremsat. Jeg vil påstå, at Poul Dahl har været en del af hele strategien, og er blevet sat ind til at gøde jorden for nogle langt mere vidtgående planer. Spørgsmålet er bare om disse planer nu også er så fredelige som man forsøger at give udtryk for?

Derudover skal vi ikke glemme belønningen for Venstre politikernes, med statsminister Anders Fogh Rasmussen i spidsen, indsats for Dansk Industri;  kontrakter til TERMA A/S og en række andre daske firmaer, på næste generations jagerfly, hvad enten det bliver Locheed Martin, Svenske Saab, Boeing eller andre krigsmateriel producenter, der bliver leverandøren af Joint Strike Fightere, Gripen eller andre krigsfly. Svenske Saab har også haft et nært samarbejde med Mærsk, da man opkøbte Mærsk Data Defence A/S m.fl. for at kunne gennemføre Nato og USA’s oprustningsplaner, herunder missilskjoldet.

Citat Poul Dahl:

Nationale væbnede militære styrker vil forsvinde og blive afløst af en international styrke, der bliver organiseret, forberedt og indsat i overensstemmelse med beslutninger i den internationale organisation, der har ansvaret for opretholdelsen af den globale verdensorden.

Citat om CIMIC-rolle:

 "CIMIC (Civil and Military Cooperation) is the coordination and cooperation in support of a mission, between the NATO commander and the civil actors present in the theater of operations. These include the local population and authorities, international governmental and non-governmental organizations, and all the operating agencies. The role of the Regiment is to establish links and coordination between the civil and military authorities, providing full support to the NATO military commander on the field.”


Poul Dahls udtalelser tyder efter min mening på, at man allerede har sat ham i gang med at bygge broer til det civile samfund - men altså således at NATO fortsat gennem CIMIC vil være den altdominerende faktor i "den internationale organisation, der har ansvaret for opretholdelsen af den globale verdensorden".

Jeg opfordrer andre til at tage tråden op – lad os få en reel debat, og få bragt de skjulte dagsordener frem i lyset!

Ulla Røder

Se også:

Cowis årsregnskab 2007:

http://www.cowi.dk/SiteCollectionDocuments/cowi/da/menu/09.%20Publikationer

/9.%20Cowi%20medier/Andre%20filtyper/COWI%20halv%C3%A5rsrapport_2007_DK.pdf

Poul Dahls blok: http://www.regionmidtjylland.dk/blogs/poul-dahls-blog/2008-05-12/nyt-

Poul Dahl om Afghanistan: http://www.regionmidtjylland.dk/blogs/poul-dahls-blog/category/politik

http://nyheder.dk.msn.com/nyheder.aspx?cp-documentid=15289217

USA NSC forsvarsplaner for det 21. århundrede iflg. præsident Barack Obama og vicepræsident Joe Binden: http://www.whitehouse.gov/agenda/defense/http://www.whitehouse.gov/agenda/defense/

CV for James L Jones, tidligere øverstbefalende for NATO styrker i Europa og chef for USA’s Europa kommando fra 2003-2006 (mens Irakkrigen raser) United States European Command (COMUSEUCOM):

http://da.wikipedia.org/wiki/James_L._Jones

http://forsvaret.dk/1BRIGADE/CIMIC/Pages/default.aspx

CIMIC:

NORDCAPS CIMIC – hærens ildstøtteskole har overtaget ansvaret for CIMIC

"Danish Army Fire Support Centre has taken over the responsibility of CIMIC in Danish Armed Forces, including NORDCAPS CIMIC Cource."

http://forsvaret.dk/hils/Pages/default.aspx

Sveriges samarbejde i uddannelse sammen med NATO:

http://www.mil.se/en/Organisation/Centres/Swedish-Armed-Forces-International-Centre/News-from-Swedint/Historical-agreement-with-the-NATO-school-/

  

 

Tilbage til forsiden