Udtalelse fra solidaritetsgruppen for Bolivia                                                  

 

Udtalelse fra solidaritetsgruppen for Bolivia                                                  Kbh. d. 24.04-2008

 

Til: Per Stig Møller

Udenrigsministeriet

 

 

 

Vi har meget grundigt gennemgået og diskuteret Erklæringen fra formandskabet på Den Europæiske Unions vegne om situationen i Bolivia, som blev offentliggjort af EU d. 14. april 2008. For det første vil vi sige, at vi er fuldstændig enige i, at begge parter af alle konflikter behøver at respektere demokratiske spilleregler og vælge at løse konflikterne igennem dialog og negotiationer. Vi ved hvorledes Bolivias nuværende demokratisk valgte regering i lang tid har gjort alle mulige tænkelige anstrengelser for at komme i dialog med oppositionen, som desværre hele tiden undviger at gå i dialog og viser ingen interesse i at diskutere med regeringen, og i stedet, helt bevidst, prøver at modvirke hele landets nye meget interessante demokratiske udviklingsproces – som er lovmæssigt statueret - en helt bevidst obstruktionsplan med midler som er både voldelige og ulovlige.

 

Vi har også diskuteret EU's erklæring med vores samarbejdspartnere i andre europæiske lande, og sender her udtalelse fra vores Europæiske talsmand, Giorgio Schultze. Se http://www.arnehansen.net/080424Bolivia-Letter_EU.doc

  Vi vedhæfter også en tidligere udtalelse fra Tomás Hirsch og Giorgio Schultze, (se http://www.arnehansen.net/080403hirchschultze.htm  ) og en udtalelse fra UN’s Specielrapporteur Rodolfo Stavenhagen. (se http://www.arnehansen.net/080424boliviaun_pressrelease.pdf og http://www.arnehansen.net/071207boliviaun_report.pdf )

 

Alle lande, regeringer og befolkninger som arbejder for at skabe reelle demokratier og absolut ønsker sig reelle demokratier - bør give meget klar politisk støtte til Bolivias regering for at bidrage til at lægge et kraftigt, men yderst positivt, verdenspres, for at få de kræfter som prøver at skabe splittelse på ulovlig vis og holde landet tilbage til et feudal-agtigt system, til at gå til forhandlingsbordene i dialog med diplomatisk og demokratisk ånd og tone, så den demokratiske og yderst ikke-voldelige interessante udviklingsproces, som Bolivia langt om længe endelig er i gang med, kan fortsætte. En demokratisk udvikling som i fremtiden vil gavne de selvsamme kræfter som lige nu prøver på at skabe uro og splittelse.

 

 

 

 

 

Juha Uski

Fællesskabet for Menneskets Udvikling

tlfnr undladt

juhauski@gmail.com

 

Helene Kai

Center for Kulturer

tlf.nr undladt her

tefke@yahoo.dk

 

 

 

 

 

Tilbage til forsiden