Fra Said Parvin <emil95dk@yahoo.com>

Et par ubetydelige bemærkninger til Hendes Majestæt Dronning Margrethe i anledning af hendes nytårstale.

Dronnings Nytårstale 2007

Rygterne vil vide at der er ytringsfrihed i Danmark så jeg vil benytte den og komme med et par ubetydelige bemærkninger til Hendes Majestæt Dronning Margrethes i anledning af hendes nytårstale.

Deres Kongelige Højhed. De udtaler at soldaterne i Afghanistan stadigt holder hovedet højt og står sammen. Og de påstår at soldaterne skaber fred og sikkerhed samt et bedre liv for den lokale befolkning og at vores deltagelse i Irak og Afghanistan er en freds- og frihedsmission. De siger, at vi herhjemme dårligt kan forestille os hvad de må gennemgå, men at vi kan være stolte af deres færd, og vi skal lade dem vide at vi tænker på dem.

Jeg vil hermed gøre majestæten opmærksom på, at vores historiske erfaring har vist os at det er civilbefolkningen, der bliver kanonføde for de krigslystne hærchefers dødbringende krigsmaskiner.

Vi kan ikke være stolte af deres færd!

USA og deres allierede - sammen med vores hære - holdt hovedet højt og stod sammen da de indledt deres krig mod Afghanistan og Irak med massive bombninger af afghanske og irakiske storbyer.

Krigen har kostet 5-6.000 civile afghanere livet; undervejs har USA bombet TV stationens al jazeeras kontor i Kabul; og Nord alliancen har overtrådt Geneve konventionen, da den - bistået af USA - henrettede flere tusinde krigsfanger der havde overgivet sig. Og Irak krigen har kostet et ukendt antal civile livet - over 100.000 - og 5-10 gange flere sårede. USA har under invasionen gjort sig skyldig i overtrædelse af Genevekonventionerne.

Vi er kun efter militære mål, siger de. Men det er altid civilbefolkningen, der bærer de største ofre. Millioner af afghanere og irakere, der i forvejen lever i elendighed pga. tidligere krige og mislykket høst, er truede på deres liv. Men lyt til Hendes Majestæt og sig til hæren at LIGEGYLDIGT hvordan I slår civilbefolkningen ihjel, om i skyder fiskere i Irak fordi I beskylder dem for at være terrorister, ligegyldigt hvilken ny teknologi i bruger - bomber, kanoner, geværer - eller hvad I finder på at eksperimentere med….. Men husk lige at holde hovedet højt og stå sammen!

 

 

Det er mig komplet uforståeligt, at vores majestæt dronningen ikke vil tage afstand fra Danmarks deltagelse i en oliekrig, en ny Vietnamkrig, hvor der ingen vindere, men kun tabere, er. Det ville være rigtigt dejligt hvis vores Majestæt Dronningen læste uafhængige aviser og lære civilbefolkningens stemme at kende- om de også synes, at det går rigtigt godt og fredeligt for sig.

Mvh Said Parvin.

 

 

 (videresendt af Arne Hansen  for Said Parvin, som er tidligere  flygtning og som i mange år selv har søgt at hjælpe andre flygtninge i Danmark

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til forsiden