d. 7.12.06 i Nordjyske Stiftstidendes Fr.havn-sektion af Hans Christensen

 

VisNyhed

Gaver til verdens fattigste


Klik for at se billedet i stort format...

Børns levevilkår er vidt forskellige alt efter, hvor de bliver født. Ulla Harriet, der selv har en søn på få måneder, samler søndag penge ind til verdens fattigste børn. Foto: Bent Jakobsen


Peg for at se billedet i større format...

Af Hans Christensen hans.christensen@nordjyske.dk


FREDERIKSHAVN: Gå en tur med raslebøssen på søndag. Tre timer. Så har du formentlig samlet penge nok til at sikre skolegang for 10 børn i ét år.

Det er et af formålene i søndagens landsindsamling, hvor Mellemfolkeligt Samvirke samler penge ind til nogle af vredens fattigste.

I Frederikshavn forsøger en lille gruppe ildsjæle at skaffe indsamlere og en af ildsjælene er Ulla Harriet.

- Alle børn har krav på et værdigt liv og jeg synes, det giver god mening at samle ind til konkrete, bæredygtige projekter, som gennemføres i samarbejde med de lokale partnere i afrikanske lande, siger Ulla Harriet.

Der er første gang, Mellemfolkeligt Samvirke laver landsindsamling. Baggrunden er, at regeringen nu stiller krav om, at velgørende organisationer selv samler penge ind, før statens bidrag kommer til udbetaling.

- Vi har tidligere samlet penge ind ved arrangementer som Skagen festival, Clinton-besøget og Bryan Adams-koncerten i Arena Nord og vi har også været rundt på forskellige markeder. Nu forsøger vi for første gang en landsindsamling, men vi er kommet sent i gang og mangler hjælpere til indsamlingen, siger Ulla Harriet.

Indsamlere kan henvende sig på telefon 98425542 eller 24253812 - eller møde op søndag klokken 10 i Th. Bergsgade 6 og her få udleveret raslebøsse og rute.

Lagt på www.nordjyske.dk torsdag d. 07-12-2006 kl. 04:00

 

Man kan læse mere om Mellemfolkeligt Samvirkes indsamling på http://www.arnehansen.net/dialog/fred/061120sarahzlinesMSifrh64kbps.htm