7. dag i iranske asylsøgeres sultestrejke på Christiansborg Slotsplads. - Logbog nr 2

 

 

26.06.06  Fra Ulla Roder <b_u_r_2003@yahoo.dk>

 

Logbog fra Christiansborg Slotsplads  - nr. 2

 

7. dag i sultestrejke på Christiansborg Slotsplads.

 

De sultestrejkende på Christiansborg Slotsplads er ved godt mod, og har i dag haft besøg af blandt andet  Flemming Plesner fra Christians Kirken og fik forskellig hjælp, der blev modtaget med taknemmelighed.

 

På pladsen er kommet en masse blomster omkring den lille mindeplads med lys, der er for Majid, og hans søster har også sat en stor buket blomster under træet på plænen.

 

I dag mandag vil en lille delegation gå til Ministeriet for Flygtningen, Indvandrere og Integration, Rikke Hvilshøj, til Udlændingestyrelsen, til Flygtningenævnet med en skrivelse og en erklæring.  De vil runde statsministeriet og folketinget med erklæringen og en kopi af skrivelsen.

 

I skrivelsen gør de bl.a. opmærksom på: "... Vi er en gruppe asylsøgere, som står i samme situation, som Majid stod i. Vi er flygtet sammen fra et af verdens mest diktatoriske regimer, som er kendt for sine forbrydelser mod de iranske borgere. Vi er flygtet, fordi vi ikke kunne leve i sikkerhed i Iran.

Vi er gået i sultestrejke siden Majids død. Majid  Døde, men vi ønsker at leve og det var også årsagen til vores flugt fra Iran. Om vores sultestrejke ender med vores død er afhængig af, om De vil høre os og vores anmodninger om genoptagelse af vores sager efter alle de år, vi har ventet på de danske asylcentre. Nogle af os har børn, og den lange ventetid har medført alvorlige skader på dem. Vi frygter at vende tilbage til Iran, ellers ville vi ikke "vælge" at leve under de forhold, som vi og vores børn lever under i dag. Vi ville heller ikke spilde nogle af vores og vores børns bedste levetid på at vente på de danske asylcentre, hvor man ikke har et liv".

 

De seks sultestrejkende iranere Asad Azizi, Kiumars Masrour, Said Amini, Shariff Shoukri, Mohammed Reza Charlowli, og talsmand for gruppen Masoud Reisvand besluttede i dag at 4 kvinder fra Sandholmlejren, som ikke selv kan sultestrejke og være fysisk tilsted, blev en del af gruppen, som i morgen indleverer ovennævnte erklæringer.

 

De fire kvinder, der kommer fra familie med to børn, som ikke har det særlig godt,

er: Maryam Sadat Afari, Batul Mehdigholi, Nosrat Farokhzadeh og Gita Eghbal.

 

Shariff vil gerne have jer i tale. Derfor send jeres e-mail til Shariff_Shoukri@yahoo.dk .

 

Vi fortsætter med meldinger fra de seks gode Iranere på Slotspladsen. Følg med her på mailen eller på www.bimarz.net

 

Du kan også kontakte:

Organisationen for iranske Flygtninge

Mahmoud Ghazvini

Tel: 51603121

mkazvini@hotmail.com

www.bimarz.net

 

Du kan skrive under mod regeringens umenneskelige asylpolitik på http://www.arnehansen.net/060624saetdinunderskrift1.doc      

 

Se også hjemmeside for Flygtninge og Positiv Fred:

Log Bog 25.6.2006 – nr. 1:

http://www.arnehansen.net/060625iranskesultestrejkendeskravtilreg.htm

 

Udtalelse fra Enhedslistens AntiracistiskeUdvalg, 22.juni 2006: http://www.arnehansen.net/060624regasylpolkraenkermenret.htm

 

Relaterede historier:

http://nyhederne.tv2.dk/article.php?id=4324733

http://nyhederne.tv2.dk/article.php?id=4325301

http://illegalt.mahost.org/print.php3?id_article=122

http://illegalt.mahost.org/print.php3?id_article=122