Irakere vil ikke have krig

 

Hør på http://www.radiofmr.dk/kereemnaimany.htm

Hør den irakiske flygtning Kereem Naima fortælle hvorfor han som iraker og menneske må tage afstand fra at USA bruger krig overfor Irak for at gennemtvinge sine økonomiske interesser i området. Kereem Naima roser den tyske regering for sit mod til at melde fra overfor USA's pression - i modsætning til den danske

 

Hør også på http://www.radiofmr.dk/troelslundpoulsen.htm

Venstres udenrigspolitiske ordfører Troels Lund Poulsen fortæller om hvor vigtigt det er, at FNs våbeninspektører får adgang til at inspicere i Irak på grund af fare for at Saddam Husseins Irak snart kan producere atombomber. Interviewet er optaget d. 16/9, altså før Iraks åbning for FN-inspektion (interviewet korthed skyldes travlhed fra udenrigsordførerens side skal bemærkes for en ordens skyld)

 

Og på http://www.radiofmr.dk/villysovndal.htm  om Forslag fra august om høring om krig mod Irak , som vel må siges at være højaktuelt lige nu.:

 

Interview med SFs forsvarspolitiske ordfører, MF Villy Søvndal. Han fortæller om hvorfor han vil have en offentlig høring i Folketinget om hvorvidt det er en god ide at starte en krig mod Irak for at komme af med Saddam Hussein - eller om der findes alternativer.

 

Vi behøver en bred folkelig debat om Danmark fortsat skal følge i hælene på den amerikanske præsident Bush krigeriske enegang uden respekt for gældende international retsorden og FN - eller om vi skal satse på en selvstændig fælles europæisk fredspolitik gennem at arbejde for mere økonomisk lige vilkår i verden. Han afviser den nationalistiske udvej med at være sig selv nok.

 

Villy Søvndal kommer bl.a. også ind på stjernekrigsprojektet, hvor grønlænderne er imod opgradering af Thule-radaren hertil af frygt for at blive bombemål.

 

Find mere om krig og fred på www.radiofmr.dk/dialog  af de det rører bl.a. kendte fredsforskere som Galtung,  Øberg og Jørgen Johansen.