Drop retssagen - Støtteerklæring til Læger uden Grænser

Kære ven

Læger uden Grænser lægger pres på 39 farmaceutiske virksomheder for at standse deres retssag mod Sydafrika. Vi har brug for din hjælp.

Underskriv via Læger uden Grænsers hjemmeside støtteerklæringen "drop retssagen" og spred kendskabet til kampagnen til dine venner, kolleger, studiekammerater, familiemedlemmer og andre. Kopier dette brev og send det med e-mail til dine kontakter.

BESØG www.msf.dk OG UNDERSKRIV LÆGER UDEN GRÆNSERS STØTTEERKLÆRING:

Læger uden Grænser (MSF) beder dig om at støtte Sydafrikas bestræbelser på at gøre livsvigtig medicin mere tilgængelig for landets befolkning ved inden den 15. april. at udfylde støtteerklæringen "drop retssagen".

Støtteerklæringen opfordrer 39 farmaceutiske virksomheder til at frafalde deres retssag mod Sydafrikas regering. Retssagen blokere for implementeringen af en lov, der sigter mod at lette adgangen til livsvigtig medicin ved at muliggøre import og fremstilling af billig medicin.

Med mere end fire millioner allerede smittet med HIV har Sydafrika det højeste antal mennesker med HIV/AIDS i verden. Kun et fåtal er i stand til at betale for en behandling, der har forlænget og forbedret livet for mennesker i den velstillede del af verden.

Siden 1998 har den farmaceutiske industri blokeret for Sydafrikas medicinlov af 1997 med påstande om, at loven vil underminere industriens patentrettigheder. I samme periode har 400,000 sydafrikanere mistet livet på grund af AIDS-relaterede sygdomme. Høje priser på medicin er en effektiv hindring mod medicin til fattige patienter og dømmer patienterne til en tidlig død.

Læger uden Grænser beder dig om at besøge vores hjemmeside på www.msf.dk, hvor du kan udfylde en støtteerklæring og udtrykke din støtte til sagen.

Støtteerklæringerne vil medio april blive overdraget til de 39 farmaceutiske virksomheder og til regeringer verden over. Dit navn vil ikke blive offentliggjort på nogen måde.

Læger uden Grænser/MSF samarbejder med andre organisationer verden over for at samle så mange støtteerklæringer som muligt inden retssagens genoptagelse midt i april. Send derfor denne meddelelse til andre engagerede mennesker, du kender.

Tak for din opbakning

Læger uden Grænser/MSF - www.msf.dk