L.T.T.E erklærer ensidig våbenhvile

L.T.T.E erklærer en måned lang ensidig våbenhvile som et tegn på velvilje for at fremme fredsprocessen:

I dag har L.T.T.E udstedt en official erklæring fra deres hovedkvarter i Vanni, i det Nordlig Sri Lanka, hvori de erklærede en måned lang våbenhvile som en gestus for den kommende helligdage og som en hjælp til at muliggøre og fremme indsats for en fredsproces.

"Velupillai Prabakaran, leder og øverstbefalende for L.T.T.E har beordret alle enheder og kampenheder af Tamilernes befrielseshær til at ophøre alle fjendtlige militær aktioner mod den Sri Lankanske militær fra midnat d. 24.12.2000 til midnat d. 24.01.2001”, fremgik det af L.T.T.E’s erklæring.

"Vi ensidigt fremkommer med denne erklæring for at stoppe fjendtligheder, og forventer at den Sri Lankanske regering vil reagere positiv og beordre sine militær enheder til at overholde fred under hellige tider som jul, nytår, og Pongal (tamilernes høstfest). Vores beslutning om at indstille fjendtlighederne skal opfattes som vores oprigtigt ønske om fred og tegn på velvilje til at opnå politiskløsning gennem forhandlinger. Vi tilbyder denne fredsperiode til at hjælpe og fremme indsats, som skal skabe ”normale” tilstand og nedtrappe den væbnet konfrontation”, stod i erklæringen.

"Hvis Sri Lanka svarer positivt ved at indstille fjendtligheder mod vores tropper og tage skridt til at gennemføre de norske forslag for at oprette gensidig tillid, vil L.T.T.E være klar til at forlænge fredsperioden for at skabe venskabelige omstændigheder for en holdbar og direkte forhandlinger”, fremgik det af erklæringen.