Hjemmeside for flygtninge og positiv fred
Arne Hansen - Sønderjyllands Alle 35 - DK-9900 Frederikshavn - tlf. 98 42 55 42 - email arnehans@post3.tele.dk

Drude på besøg i Frederikshavn
d. 27. juli kl 11-12,30 på Kallstorvet

Nu får frederikshavnerne mulighed for at møde den kendte talskvinde for Junibevægelsen, Drude Dahlerup.

På Kalls Torv foran Schou-Epa deler Drude Dahlerup sammen med lokale medlemmer af JuniBevægelsen på torsdag den 27. juli ved middagstid foldere ud, der argumenterer for et nej til ØMU'en ved folkeafstemningen den 28. september. Samtidig er Drude Dahlerup interesseret i at få en snak med forbipasserende om fordele og ulemper ved et økonomisk monetært samarbejde.

- I JuniBevægelsen siger vi NEJ til en ophævelse af den danske undtagelse fra ØMU'en og euroen. Folkeafstemningen i september handler om meget mere end mønter og vekselgebyrer, siger Jens Otto Madsen, kontaktperson for JuniBevægelsen i Frederikshavn til Lokalavisen. - Det handler om mere Union og mindre selvbestemmelse. Og har vi først opgivet selvbestemmelse på et område, kan vi ikke få den igen. Eurolands behov for at ensrette den økonomiske politik vil give den danske velfærdsmodel problemer, hvis vi bliver medlem. Vi har et højt skattetryk og dermed råd til et solidarisk socialt system. De øvrige lande bruger i langt højere grad private forsikringsordninger og brugerbetaling. Et system, som stiller især folk udenfor arbejdsmarkedet er dårligt, mener Jens Otto Madsen, talsmand for Junibevægelsen i Frederikshavn.Bemærk i øvrigt at ØMU-afstemningens betydning for etniske mindretal sættes i focus på www.lyk.dk/dialog. Her stilles en række spørgsmål til partier og bevægelser. foreløbig ligger der svar fra Kristeligt Folkeparti. Sørg gerne for at dit parti får svaret. Andre interesserede er også velkomne til at indsende svar.

Det vil være fint om Drude Dahlerup får stillet spørgsmål ud fra hvad de etniske mindretal lægger vægt på at få belyst, før afstemningen. Hvad mener hun f. eks med sit udtryk "Jeg vil have et land at være verdensborger i"? Så mød bare op på Kallstorvet d. 27 kl 11 enten du har spørgsmål eller ej.

I øvrigt var Drude dahlerup for år tilbage med til at skrive en bog om dansk politik med den sigende titel "Mod bedre vidende". Og her skrev hun om EU-politikken, som hun mente første befolkningen bag lyset.

« « «